Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Η Societe Generale εξετάζει την έξοδό της από την Ελλάδα

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale εξετάζει δυνατές στρατηγικές εξόδου της από την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με αναλυτές.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική τράπεζα έχει μειώσει τη χρηματοδοτική γραμμή της προς τη θυγατρική της Γενική Τράπεζα (Geniki Bank).


Οι αναλυτές ανέφεραν ότι ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας Μπερτράν Μπαντρ τους είπε ότι τη SocGen την απασχολεί όσο και την Credit Agricole- τη γαλλική τράπεζα που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας- μία στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Η Credit Agricole δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του συνόλου ή μέρους της Εμπορικής, ενώ η Εθνική Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι συμμετέχει στις συζητήσεις αυτές.

Μία εκπρόσωπος της SocGen επιβεβαίωσε ότι η χρηματοδότηση προς τη Γενική έχει μειωθεί «στο ελάχιστο», αλλά υποβάθμισε τη σημασία της αναφοράς του κ. Μπαντρ στη στρατηγική εξόδου, λέγοντας ότι η τράπεζα «παρακολουθεί ενεργά» τη Γενική για να διατηρήσει τη βάση των καταθέσεων της.

Τόσο η Γενική όσο και η Εμπορική έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο του μηχανισμού βοήθειας της ρευστότητας (Emergency Liquidity Assis

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου