Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Κλίντον κατά Ρωσίας και Κίνας

«Πυρά» Κλίντον κατά Κίνας και  Ρωσίας αναφορικά με την υποστήριξή τους στο Συριακό καθεστώς.

Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πρέπει να «πληρώσουν ένα τίμημα» για την υποστήριξη του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.


Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Μόσχα και το Πεκίνο ότι «εμποδίζουν την επίτευξη προόδου» στη Συρία.

Κάλεσε όλες τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στη Σύνοδο των Φίλων του Συριακού Λαού να πιέσουν τις δύο χώρες ώστε να καμφθεί η στήριξή τους στον Άσαντ, ενώ επανέλαβε την έκκλησή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να τιμωρήσει την κυβέρνηση Άσαντ, επιβάλλοντας και κυρώσεις.

Η Κλίντον εκτίμησε ότι ο δρόμος ως την πτώση του καθεστώτος Άσαντ θα είναι «ανελέητος».
«Ειλικρινά δεν θα αρκούσε να έχουν έλθει (στη σύνοδο) των Φίλων του Συριακού Λαού διότι σας λέω πολύ ειλικρινά, δεν νομίζω ότι η Ρωσία και η Κίνα πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν κάποια συνέπεια --οποιαδήποτε συνέπεια-- για το ότι υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ», είπε η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι κάθε χώρα που εκπροσωπείται εδώ άμεσα και κατεπειγόντως καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία και η Κίνα θα πληρώσουν ένα τίμημα διότι καθυστερούν την διαδικασία --εμποδίζοντάς την-- (και) αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό», πρόσθεσε η ίδια.

(enikos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου