Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Έστειλε σπίτι τους 4 διαιτητές η UEFA

Ένας από τους τέσσερις διαιτητές, που απέκλεισε σήμερα η UEFA για το υπόλοιπο του EURO 2012, είναι και ο Ούγγρος Βίκτορ Κάσαϊ, ο οποίος δεν είδε πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή στο παιχνίδι της Τρίτης μεταξύ Ουκρανίας και Αγγλίας.


Τους «νοκ άουτ» αγώνες της διοργάνωσης θα παρακολουθήσει από το... σπίτι του και ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, ο οποίος «σφύριξε» το εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά ανάμεσα στην Πολωνία και την Ελλάδα και απέβαλε έναν παίκτη από κάθε ομάδα. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ και ο Ολλανδός Μπγιόρν Κούιπερς είναι οι άλλοι δύο ρέφερι που αποκλείστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, η οποία μείωσε από 12 σε 8 τους «άρχοντες» των αγώνων για το υπόλοιπο του EURO.

Ο Κολίνα άφησε να εννοηθεί πως η αμφισβητούμενη απόφαση του Κάσαϊ να μην κατακυρώσει το γκολ της Ουκρανίας, στο οποίο τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα δείχνουν ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, επηρέασε την απόφαση να μη συνεχίσει ο Ούγγρος στη διοργάνωση. Ο 36χρονος Μαγυάρος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού πρώτα ο βοηθός του, ο οποίος βρισκόταν πίσω από την αγγλική εστία έκρινε λανθασμένα ότι η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή του τέρματος.

 Ο Κολίνα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση «δυστυχώς ήταν ένα λάθος που έγινε από ένα ανθρώπινο ον», αλλά όχι το λάθος του Κάσαϊ. «Μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε ότι δεν ήταν υπεύθυνος (για την απόφαση), αλλά θα δεχόταν πίεση» συνέχισε ο παλαίμαχος Ιταλός διαιτητής, για να καταλήξει: «Το να κρατήσουμε τον Κάσαϊ εδώ γι' άλλο ένα παιχνίδι θα ήταν δύσκολο για μας. Είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές μας, είναι μεγάλη ατυχία γι' αυτόν».

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου