Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μεγάλη πτώση της τηλεθέασης για το CNN

Με τα ποσοστά τηλεθέασης που καταγράφει να σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ 20ετίας το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN αναζητά επειγόντως ένα βιώσιμο πλάνο για το μέλλον.


Όμως η κατάρρευση της τηλεθέασης μαζί με τη μείωση στα διαφημιστικά έσοδα που αυτή συνεπάγεται κάνει αυτό το πλάνο όλο και πιο απίθανο.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα ποσοστά τηλεθέασης που καταγράφει η ζώνη υψηλής τηλεθέασης του δικτύου. Από τις 30 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου ο μέσος όρος τηλεθεατών που συντονίζονται στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του καναλιού ανήλθε στις 389.000. Ο αντίστοιχος αριθμός για το δίκτυο MSNBC είναι 674.000 και για το Fox News 1.692.000.

Το πρώτο αποκλειστικά ειδησεογραφικό κανάλι, έγινε παγκόσμια γνωστό στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου και καθιερώθηκε σύντομα σαν ένας από τους must προορισμούς για όσους ήθελαν να μάθουν τα τελευταία νέα του κόσμου. Όμως 20 χρόνια αργότερα ο σκληρός ανταγωνισμός και η παρωχημένη προσκόλληση σε ένα μοντέλο που έχει πλέον ξεπεραστεί από το Διαδίκτυο, είχαν σαν αποτέλεσμα ο άλλοτε κολοσσός της ενημέρωσης να θυμίζει σκιά του παλιότερου εαυτού του.

(tovima)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου