Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η μπάλα ήθελε... Άρη

Χάρη σε γκολ του Λαζαρίδη στο 79ο λεπτό, ο Αρης επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αγώνα για την 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με τη σημερινή νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπιασε στην έκτη θέση της κατάταξης τον ΟΦΗ.


Παρά τα μυριάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Ενωση ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίωρο και δημιούργησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Μοιραίος παίκτης σε αυτό το διάστημα ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε τρεις φορές σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Βελλίδη, όμως σε δύο περιπτώσεις (8΄ και 12΄) αστόχησε, ενώ στο 10΄ τον πρόλαβε με σωτήρια προβολή ο Παπαστεριανός. Το... κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε στο 19΄, με τον Σιαλμά αυτή τη φορά να έχει την ευκαιρία αλλά να μην πλασάρει καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Βελλίδη να αποκρούσει. Σταδιακά ο Αρης βελτίωσε την τραγική εικόνα του (ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου) και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, «βγάζοντας» το ημίχρονο στο 0-0. Βοήθησε βέβαια και το πρόβλημα του Λυμπερόπουλου (από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο), το οποίο ανάγκασε τον Νίκο Κωστένογλου να αντικαταστήσει τον έμπειρο επιθετικό στην ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Ούμπιντες, όμως και πάλι η Ενωση ήταν αυτή που πλησίασε το γκολ, με τον Μπέλεκ να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Σανκαρέ στο 67΄. Στο 76΄ μία καλή εκτέλεση φάουλ του Νέτο πέρασε άουτ, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αραμπατζής έκανε άστοχη έξοδο και ο Λαζαρίδης που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα. Στο χρόνο που απέμενε κυριάρχησαν τα νεύρα εκατέρωθεν, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να μπουν στα πλέι-οφ.


Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Παπαζαχαρίας - Καράμπελας, Λαγός, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός (46΄ Φατί), Μίσελ, Καστίγιο, Σανκαρέ, Καπετάνος (67΄ Γιαννιώτας), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (46΄ Ακόστα), Ούμπιντες

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Δέλλας, Λεονάρντο (67΄ Λαγός), Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας (83΄ Κλωναρίδης), Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (46΄ Μπέλεκ)


(skai) 



Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου