Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το κορίτσι με το τατουάζ (Κριτική)

Δεν αξίζει τον "ντόρο" που έχει δημιουργήσει αλλά είναι καλή

Ένας δημοσιογράφος καταδικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά καλείται από έναν πανίσχυρο οικονομικά άνδρα στη Σουηδία για να διαλευκάνει την -προ δεκαετιών- εξαφάνιση της ανιψιάς του. Μια νεαρή εκκεντρική ερευνήτρια με ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα θα τον βοηθήσει να λύσει το μυστήριο.


"Γεμάτο" σενάριο που δε σε αφήνει να βαρεθείς, παρά την αρκετά μεγάλη διάρκεια της ταινίας (158'). Η αγωνία εναλλάσσεται με περιπέτεια και μυστήριο και προσφέρει ένα αξιόλογο θρίλερ. Δεν εξελίσσεται βέβαια με ιδιαίτερες ανατροπές, ούτε παρουσιάζει κάτι ιδιαίτερα καινοφανές.

Η Ρούνι Μάρα, ως το κορίτσι με το τατουάζ, στον Α' γυναικείο, είναι καλή, κερδίζοντας και την υποψηφιότητα για τα Όσκαρ (η πιθανότητες να κερδίσει το αγαλματίδιο, βέβαια, είναι ελάχιστες) ενώ και ο Ντάνιελ Γκρεγκ ξεπερνάει τον συνήθως μέτριο εαυτό του, πραγματοποιώντας μια αρκετά ικανοποιητική ερμηνεία. Η ταινία έχει, επίσης, αρκετά καλή μουσική-ήχο, καθώς και φωτογραφία-μοντάζ, κερδίζοντας δίκαια μερικές υποψηφιότητες (συνολικά 5) ακόμα για την επερχόμενη απονομή.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε πως "Το κορίτσι με το τατουάζ" περιέχει μερικές σκληρές σκηνές, οι οποίες, ίσως προκαλέσουν την αποστροφή των ιδιαίτερα συντηρητικών θεατών. Στην πλειοψηφία -και περισσότερο στους νέους- πάντως, η ταινία θα προκαλέσει θετική εντύπωση...

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/5

Trailer



armageddon-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου