Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι celebrities χωρίς photoshop

Το πρόγραμμα Photoshop «αναστενάζει» καθημερινά στα ατελιέ των περιοδικών, όμως αυτό δεν αποτελεί είδηση.
 
 Όμως είδηση αποτελεί ο αλγόριθμος που δημιούργησαν στο Πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ, ο οποίος μετρά το "πείραγμα" μιας φωτογραφίας. 



  

Όπως διαβάζουμε στο deasy.gr, ένας καθηγητής και ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ, οι Hany Farid και Eric Kee, βαρέθηκαν να βλέπουν τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες και ανέλαβαν δράση. 

  

Σχεδίασαν έναν αλγόριθμο ο οποίος διαβάζει μια φωτογραφία και αξιολογεί το επίπεδο "πειράγματός" της στην κλίμακα από 1 έως 5. 

  

Μάλιστα, το Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει μια σελίδα όπου μπορείτε να δείτε μόνοι σας τι ακριβώς έχουν κάνει οι μάγοι του Photoshop (ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων) με την Αντζελίνα Τζολί ή τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

  

Ο αλγόριθμος "εκπαιδεύτηκε" με τη συνδρομή εθελοντών που εξέτασαν ένα μεγάλο αριθμό φωτογραφιών και έδωσαν τη δική τους βαθμολογία, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής λογισμικού που -ίσως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον- θα μας δηλώνει με ακρίβεια πόσο "πειραγμένη" είναι η φωτογραφία του μοντέλου που χαζεύουμε σε μια σελίδα περιοδικού. 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου