Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ο Χρυσοχοΐδης ξεσπάθωσε κατά του μνημονίου και η Μιλένα κατά του Μιχάλη

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το μνημόνιο δεν έκανε βιώσιμη την οικονομία και υποβάθμισε, όπως είπε, τις προοπτικές ανάπτυξης.


Η Μιλένα Αποστολάκη απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας ότι η ανάπτυξη στη χώρα έχει εγκαταλειφθεί δεν υπάρχει κανείς που να την υποστηρίζει με το έργο του και τη δουλειά του.

Τη Δευτέρα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη Βουλή, τόνισε πως το μνημόνιο δεν έκανε βιώσιμη την οικονομία και υποβάθμισε, όπως είπε, τις προοπτικές ανάπτυξης. «Το μνημόνιο απέτρεψε τη χρεοκοπία αλλά δεν επανέφερε την οικονομία σε τροχιά οικονομικής βιωσιμότητας, διότι διαμορφώθηκε κατ' αρχήν ένα μη ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Ήταν πολύ ασφυκτικό. Απέτυχε να αποκαταστήσει κλίμα εμπιστοσύνης, οικονομικής εμπιστοσύνης. Επίσης η εφαρμογή του μνημονίου επιδείνωσε τις προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από του βήματος της Βουλής, η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του κ. Χρυσοχοΐδη, επιρρίπτοντας εμμέσως στον υπουργό ευθύνες για τη (μη) ανάπτυξη. «Η τοποθέτηση του Γερμανού υφυπουργού ως τοποτηρητή με έδρα το γερμανικό προξενείο Θεσσαλονίκης και αρμοδιότητα το ξεμπλοκάρισμα 100 έργων σε όλη τη χώρα αποτελεί μια ταπεινωτική ομολογία αποτυχίας με συγκεκριμένους αποδέκτες. Η ανάπτυξη στη χώρα έχει εγκαταλειφθεί δεν υπάρχει κανείς που να την υποστηρίζει με το έργο του και τη δουλειά του. Απαιτείται η εκπόνηση ενός μακροχρόνιου προγράμματος ανάπτυξης» είπε η κυρία Αποστολάκη.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου