Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑΤΟ: Η απόφαση της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση του Βουκουρεστίου

Η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης δεν επηρεάζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.


«Συμφωνήσαμε ότι θα απευθυνθεί πρόσκληση στην ΠΓΔΜ μόλις εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας», αναφέρει ο Α. Ρασμούσεν, ο οποίος τονίζει ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από άλλες Συνόδους Κορυφής και υπουργικές συνόδους της Συμμαχίας.

Λ.Παπαδήμος: Λύση erga omnes υπό την αιγίδα των ΗΕ

Τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ erga omnes υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, σε δήλωσή του για την απόφαση του ΔΔ της Χάγης σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπίων δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

«Προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», επεσήμανε ο κ. Παπαδήμος και πρόσθεσε ότι  «οι συνεχιζόμενες προκλήσεις δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση σχέσεων καλής γειτονίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης».

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου