Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τούρκος υπουργός σε Ολλανδό βουλευτή: «Βάλτην εκεί που ξέρεις» [βίντεο]

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου υπουργού για θέματα της Ε.Ε Εγκεμέν Μπαγίς, και του Ολλανδού ευρωβουλευτή Μπάρι Μάντελερ, γνωστού για τις αντιτουρκικές του θέσεις, έγινε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας-Ε.Ε.


Ο Μάντελερ, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση για ακόμη μία φορά εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αξίες του Ισλάμ, χαρακτηρίζοντας την Τουρκία ως οπισθοδρομική, για την οποία είπε πως δεν μπορεί να έχει θέση στην φιλελεύθερη σκέψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο Ολλανδός ευρωβουλευτής, είπε πως πάρα πολλοί γελοιογράφοι στην Τουρκία ζουν με τον φόβο της σύλληψης, παρουσιάζοντας μία κορνιζαρισμένη γελοιογραφία του Τούρκου Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ, την οποία και προσπάθησε να του προσφέρει και ως δώρο.

Η γελοιογραφία,που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Penguen», στο άνω δεξιό μέρος και εντός του κόκκινου κύκλου αναγράφεει «Δεν υπάρχει Θεός». Κάτω αριστερά φαίνεται ένας πιστός να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο. Μιλάει με τον Θεό και του λέει «Μήπως είναι δυνατόν να μην ολοκληρώσω το τελευταίο τμήμα της προσευχής μου διότι έχω κάποια επείγουσα εργασία; Ευχαριστώ πολύ». Προφανώς, ο Θεός του έδωσε την άδεια να αποχωρήσει. Αμέσως μετά τη δημοσίευση, ασκήθηκε εισαγγελική δίωξη εναντίον του σκιτσογράφου για προσβολή του Ισλάμ.

Ο Μπαγίς φανερά ενοχλημένος επέστρεψε την γελοιογραφία στον Μάντελερ λέγοντάς του «βάλε την εκεί που ξέρεις». Σε δηλώσεις του αργότερα ο Τούρκος υπουργός είπε πως ο ευρωβουλευτής δεν είχε το κατάλληλο μέγεθος να αναμετρηθεί μαζί του και ότι κάποιοι στην Ευρώπη που υποφέρουν από ρατσισμό μπορούν να τύχουν νοσηλείας στην Ανατολία.



iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου