Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Σαμαράς: Όχι σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για την πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

«Στο τέλος του έτους κλείνουν τρία χρόνια στα οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου οικονομική καθίζηση», σημείωσε τονίζοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν το έχει καταλάβει. «Δεν κυκλοφορεί κανείς ανάμεσα στους ανέργους και τα λουκέτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα της μεγαλύτερης ύφεσης έχει γίνει φορολάτρης, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ οικονομικής πολιτικής.

«Μέσα σε 20 μήνες ζήσαμε τον έκτο φόρο στα ακίνητα. Δεν αρμέγουν την αγελάδα, την σκοτώνουν», τόνισε και πρόσθεσε: «Βρείτε μου ένα οικονομικό βιβλίο που να λέει σε περίοδο ύφεσης αυξάνεις τους φόρους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πιάσει τους στόχους της. «Ενώ είπαν ότι θα μειώσουν το έλλειμμα 4%, το αύξησαν 22%» ανέφερε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για φιάσκο σχετικά με τις Φινλανδικές εγγυήσεις για τις οποίες «εξαιτίας του Βενιζέλου ακόμη τρέχουμε».

Αναφερόμενος στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν «είπα να μην πληρώσει κανείς. Ο νόμος είναι νόμος» και διερωτήθηκε: «Αν έλεγα είμαι υπέρ ο κόσμος θα είχε τα λεφτά να πληρώσει;».

«Αν είχα δηλώσει συναίνεση θα είχαμε αποφύγει το χαράτσι; Οι στόχοι της κυβέρνησης είναι θεωρητικοί. Σε τι θα συναινέσω;» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε το 2011 να είχε λιγότερες δαπάνες, ενώ μέχρι τώρα έχει περισσότερες δαπάνες.

Σε ερώτηση για τη συναίνεση, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως το «πρόβλημα είναι πολιτικό» και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «πελαγοδρομεί, και είναι επόμενο αφού ζει υπαρξιακή κρίση». Η ΝΔ συμφώνησε να βάλει πλάτη και να «αφαιρέσουμε τα προνόμια Φωτόπουλου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει το κάνει;» ρώτησε ο κ. Σαμαράς.

«Το πρόβλημα δεν είναι η ένωση των δύο, υπηρετούμε δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις, οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές, όπως οι εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ερώτηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για γνώριμο σκηνικό «μίνι ή μάξι τραγωδίας» πριν από κάθε δόση, με νέα μέτρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η τρόικα γνωρίζει ότι εμείς επιζητούμε έναν άλλο τρόπο, τον οποιο έχουμε γνωστοποιήσει και πρόσθεσε πως η παράταξή του πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Μην έχετε τη λάθος εντύπωση, κάποια Κυριακή θα έχουμε εκλογές, και τη Δευτέρα δεν θα έχει αλλάξει τίποτα, αλλά η Ευρώπη αξίζει να δώσει μία ευκαιρία σε μία παράταξη με κατ' εξοχή φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή πολιτική» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Δόση δεν θα χάσω, αλλά θα τους πείσω».

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου