Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Λιγότεροι οι Έλληνες

Κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανίζονται οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) και σε σχέση με την απογραφή του 2009.

Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας είναι σαφώς η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια.


Σύμφωνα, τώρα, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2011, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%). Τα προσωρινά αποτελέσματα κατά Δήμο (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), περιλαμβάνονται στον πίνακα 1.

Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγοαυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου