Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάζονται Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα!

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Βαριά ποινή και για τους ιδιοκτήτες των δύο ΠΑΕ, τον προφυλακισμένο Αχιλλέα Μπέο και τον καταζητούμενο Μάκη Ψωμιάδη, που «εξορίζονται» διά βίου από το ποδόσφαιρο.




Από τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης συνεδρίαζαν τα μέλη της επιτροπής, για να πάρουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αποφάνθηκαν ότι οι δύο σύλλογοι και οι παράγοντές τους είναι ένοχοι και υποβιβάζονται, καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακολουθούν τον Ηρακλή στη Β' Εθνική και σώζονται οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Ακόμα, στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκε απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, δια βίου απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 90.000 ευρώ. Από 300.000 ευρώ τα πρόστιμα στις ΠΑΕ. Ασφαλώς οι ποινές είναι εφέσιμες.

Γιουρόπα Λιγκ

Κανονικά θα παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο για τον τρίτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι να τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, η UEFA δεν θα λάβει κανένα πειθαρχικό μέτρο. Αν όμως ο υποβιβασμός είναι οριστικός, τότε η θεσσαλική ομάδα θα αποβληθεί από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Παπακώστας

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάννης Παπακώστας, κατηγορούμενος για την εποχή που εργαζόταν στην Καβάλα, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία. Απαλλαγή και για τη μακεδονική ομάδα σε ότι αφορά τις κατηγορίες περί ντόπινγκ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου