Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Χείρα βοηθείας των διαπλεκόμενων σε ένα σύστημα που καταρρέει

Ορισμένοι "καλοθελητές" της Μνημονιακής πολιτικής και του -δήθεν- μονοδρόμου της κυβερνητικής...ανυπαρξίας αδυνατούν ακόμη και την ύστατη ώρα να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών, εμφανίζονται επικίνδυνα απαθής, συντελούν απροκάλυπτα στην κατοχή της χώρας.

Σε αυτή τη "γραμμή" και οι δύο πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδες της περασμένης Κυριακής(Real και Καθημερινή)...
H πρώτη ανοιχτά αυτήν την Κυριακή με το πρωτοσέλιδό της  έδειξε την αμέριστη στήριξή της στους κομισάριους του ΔΝΤ, αγνοώντας, φανερά, τα νέα -πρωτοφανούς σκληρότητας- μέτρα που επέβαλλε αυτό στους Έλληνες πολίτες και τα οποία θα εγκριθούν από το Κοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα. Απέδειξε για ακόμη μια φορά, πως δεν έχει καμία διάθεση δημοσιογραφικής κριτικής απέναντι τους, στηρίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική των αυτοαποκαλούμενων "γιατρών" του ΔΝΤ.


Η Καθημερινή (γενικότερα ο συγκεκριμένος όμιλος συμφερόντων) από την άλλη, κάθε μέρα απογοητεύει όλο και περισσότερο τους αναγνώστες που την εμπιστεύονταν όλα τα χρόνια για τη σοβαρότητα αλλά και την εγκυρότητά της. Πέρα από την παντελή απουσία αντιπολίτευσης από τις φυλλάδες της, δημοσίευσε και μια δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, η οποία περισσότερο προκαλεί γέλιο και χλεύη παρά σκεπτικισμό. Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος αυτή τη στιγμή(έστω και ο πλέον φανατικός οπαδός του κυβερνώντος κόμματος) ο οποίος αισθάνεται τη διαφορά στο 9%;(!) Ή τη διαφορά καταλληλότητας στην πρωθυπουργία στο 22% υπέρ του Γ. Παπανδρέου;(!) Αστεία πράγματα...

Ο επιτυχημένος οικονομολόγος Β. Βιλιάρδος έγραψε πρόσφατα σε ένα άρθρο του: "το διεθνές νομισματικό ταμείο είναι πλήρως οργανωμένο, ενώ έχει την ικανότητα «χειρισμού» της κοινής γνώμης - δια μέσου της «χειραγώγησης» κάποιων ΜΜΕ, ορισμένων «επιφανών» συνδικαλιστών" κλπ. Το σύστημα είναι πασιφανές πλέον πως προσπαθεί να σωθεί και ψάχνει χείρα βοηθείας απ 'ολες τις πλευρές. Δεν καταλαβαίνουν όμως όλοι αυτοί πως όταν καταρρεύσει το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης, θα είναι οι πρώτοι που θα το ακολουθήσουν στον Καιάδα των ανίκανων.
Αιδώς Αργείοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου