- Ζητούν την λίστα με τα 24 δισ σε οφειλές που διαγράφει το υπ. Οικονομικών
- Τραγελαφική συμπεριφορά του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βουδούρη
- Δήλωσε οτι θα απέχει από την διαδικασία, αλλά θα ψηφίσει!
'Οσο πλησιάζει η ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, εκείνοι που αντιδρούν από το κυβερνών κόμμα απειλούν μέσω διαρροών οτι ενδεχομένως και να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο εαν το υπ. Οικονομικών δεν προσκομίσει τη λίστα με τις επιχειρήσεις στις οποίες διαγράφονται συνολικά 24 δισ σε οφειλές προς το Δημόσιο.Για την απαίτηση αυτή υπάρχουν δυο σενάρια.
Το ένα είναι οτι όντως θέλουν να γνωρίζουν ποιοί είναι εκείνοι οι οποίοι θα απαλλαγούν από τα χρέη αυτά.
Το άλλο είναι οτι στήνεται ένα σκηνικό εκτόνωσης το οποίο θα δείχνει οτι εκείνοι που φωνάζουν από χθες κατά του πολυνομοσχεδίου δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα και στο τέλος αφού θα ικανοποιηθεί η απαίτησή τους θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο....
Την ίδια ώρα, υπάρχουν και συμπεριφορές που μόνο γέλωτα προκαλούν! Μέσα στην όλη αναταραχή ήρθε και η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας, Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος από τη μια εξήγησε οτι θα απέχει από την διαδικασία γιατί διαφωνεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά θα ψηφίσει για το πολυνομοσχέδιο!
Διαβάστε όλη την δήλωση:
Γιατί διαφωνώ με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος"
Οι εξηγήσεις, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για την επιλογή να ψηφιστεί το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής οικονομίας» στην Βουλή με την διαδικασία του "κατεπείγοντος", δεν είναι πειστικές. Ο καθένας κατανοεί ότι το πραγματικό κίνητρο δεν είναι να κερδηθούν οι λίγες μέρες που απαιτεί ένας πραγματικός κοινοβουλευτικός διάλογος, αλλά να αποφευχθούν οι πιθανές αναταραχές ακόμα και στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Η ανησυχία αυτή είναι κατανοητή και πηγάζει πιθανώς από πραγματικές αιτίες. Είναι όμως μια κοντόφθαλμη επιλογή διότι ευνουχίζει το διάλογο για θέματα που αφορούν σε ουσιαστικές δομικές αλλαγές, που ανατρέπουν παγιωμένες πολιτικές χρόνων. Η ουσία του νομοσχεδίου είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά με τον τρόπο αυτό δίνεται η εντύπωση ότι το ίδιο το Υπουργείο αδυνατεί να στηρίξει την πολιτική που προτείνει. Επίσης η κατ’ επανάληψη χρήση της διάταξης περί "κατεπείγοντος" απαξιώνει την κοινοβουλευτική λειτουργία.
Για τους λόγους αυτούς δεν ψήφισα στην Κοινή Συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων την πρόταση για την διαδικασία του "κατεπείγοντος". Επίσης, δηλώνω ότι θα απέχω από την διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια εφόσον οι βουλευτές καλούνται να είναι απλοί ακροατές.
Πιστεύω ότι οι μεταρρυθμίσεις, που έχει οραματιστεί το Πρωθυπουργός και αποσκοπούν σε ανατροπές της χρόνιας παθογένειας, απαιτείται να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα όμως πιστεύω ότι η αποτελεσματική εφαρμογή τους απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=55924&catid=9
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου