Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ. – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Όταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είπε το αλησμόνητο “Λαός-ΠΑΣΟΚ” στην εξουσία μάλλον δεν είχε φανταστεί αυτό που θα γινόταν τρεις δεκαετίες αργότερα. Ο ΓΑΠ πάλι που τότε ήταν ακόμη νέος δεν πρέπει να έπιασε το ακριβές νόημα της φράσης και γι’ αυτό νομίζει, τον τελευταίο καιρό, ότι έκανε πράξη το όραμα του πατέρα του και ως εκ τούτου, μπορεί να έχει τη συνείδησή του ήρεμη.
Το όραμα αυτό, όπως βέβαια το κατάλαβε και το ερμήνευσε ο σημερινός πρωθυπουργός, άρχισε να πραγματοποιείται με την υπερψήφιση του Μνημονίου από τον Καρατζαφέρη (τον δεξιό, τον Γιώργο – όχι τον αδερφό του τον σοσιαλιστή, τον Σπύρο) και πήρε σάρκα και οστά με τη στήριξη που απλόχερα προσέφερε στον Γιάννη Σγουρό.

ΛΑ.Ο.Σ.-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και στην Αττική λοιπόν. Στην περιφέρεια δηλαδή που θα κριθεί ουσιαστικά η εφαρμογή του μνημονίου. Την περιφέρεια στην οποία κατοικούν οι μισοί Έλληνες.
Συνεπώς, ο «ένοικος» έφυγε από την κεντροδεξιά πολυκατοικία. Μετακόμισε στα ρετιρέ και τις μεζονέτες του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας. Και ας έβαζε τους βουλευτές του να λένε πως δε θα επιτρέψουν να γίνει πράσινος ο χάρτης, απλά για να θολώσει τα νερά. Την Κυριακή το βράδυ άρπαξε το πινέλο και έβαψε με βαθύ – πολύ βαθύ – πράσινο την Αττική. Αλλά ο κόσμος τον πήρε χαμπάρι. Και όσο και αν προσπαθεί να πείσει ότι βγήκε κερδισμένος από τις εκλογές δεν μπορεί να πείσει. Δεν του βγαίνουν τα νούμερα.
Ο Γιώργος και ο Γιώργος λοιπόν είναι η «Συντροφιά του Μνημονίου». Και ψάχνουν κι άλλους. Αλλά όσοι και να μαζευτούν πάντα μόνοι θα νοιώθουν. Άντε να προστεθούν στη “Συντροφιά του Μνημονίου” η Ντόρα και ο Φώτης. Και πάλι, αυτό το ετερόκλητο σχήμα που θα φτιάξουν δεν θα είναι παρέα, θα είναι παιδομάζωμα. Όπως γινόταν και τότε, που για 400 χρόνια αλώνιζαν στη χώρα μας Σουλτάνοι Επιτηρητές-Επίτροποι και κάθε τόσο έβαζαν καινούργια χαράτσια.
Casper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου