Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ken Block : Oδηγικό Υπερθέαμα !



Ο Ken Block ξαναχτυπά!Ο διάσημος οδηγός επιστρέφει παρουσιάζοντας μία ακόμα επίδειξη Gymkhana ,το Gymkhana 3 Part 2.

Οι θαυμαστές του Αμερικανού θα παρατήρησαν ότι από το νέο βίντεο απουσιάζει το στοιχείο...Subaru ,με τα οποία μας είχε συνηθίσει να κάνει τις ''βόλτες'' του.Ο Κen συνεργάζεται πλέον με τη Ford και στη νέα του επίδειξη χρησιμοποιεί ένα ''αναβαθμισμένο'' Fiesta.Πρόκειται για ένα τετρακίνητο Fiesta με δίλιτρο κινητήρα ο οποίος έχει απόδοση 650 ίππων και του δίνει τη δυνατότητα να εκτελεί τη διαδικασία των 0-60 mph se 1,9 δευτερόλεπτα!

Ο Καλιφορνέζος οδηγός καταφέρνει για ακόμη μία φορά να μας καταπλήξει με την ταχύτητα και την εκπληκτική ακρίβεια που εκτελεί τη διαδρομή,η οποία πραγματοποιήθηκε στο L'Autodrome de Linas - Montlhery της Γαλλίας.

Το Gymkhana ανήκει στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού .Διεξάγεται σε ανοιχτούς χώρους, σε χώρους στάθμευσης ή σε μεγάλες αποθήκες και απαιτεί από τους οδηγούς να οδηγήσουν επιδέξια τα αυτοκίνητα τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με κώνους, slaloms, στροφές 180 και 360 μοιρών, στροφές σε σχήμα οκταριού ή άλλα εμπόδια χρησιμοποιώντας ακραία επιτάχυνση, πέδηση και drifting.

Δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται καθώς οι κούρσες Gymkhana είναι συχνά πολύπλοκες και η απομνημόνευσή τους είναι σημαντικό στοιχείο για να επιτευχθεί καλός χρόνος.

By Lef

Απολαύστε το βίντεο!


1 σχόλιο: