Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Χα-Βίτο Κορλεόνε!

«Μαφιόζικο» χτύπημα μέσα στην Τούμπα από τον Άρη! Με εκτελεστή τον Χαβίτο στο 77’ οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ και πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη επί του συμπολίτη από το μακρινό 1998. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο «Δικέφαλος του Βορρά» λόγω αποβολής του Τσιρίλο στο τέλος.

Η ομάδα του Έκτορ Κούπερ βρίσκεται πλέον μόνη στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με εννιά πόντους, πίσω μόνο από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αντίθετα, επικίνδυνα απομακρύνεται από την κορυφή ο ΠΑΟΚ, που έμεινε στους πέντε. Παράπονα για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους για τη φάση που προηγήθηκε της αποβολής και δύο περιπτώσεις πέναλτι.

Πώς έπαιξαν

Δεν αποχωρίστηκαν τα αγαπημένα τους συστήματα οι προπονητές των δύο ομάδων. Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζά και τον νεαρό Σακελλαρίου. Βιτόλο, Γκαρσία κάλυψαν το κέντρο και πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς βρισκόταν ο Ίβιτς. Στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Βιεϊρίνια.

Από την άλλη μεριά το κλασικό 4-4-2 του Κούπερ. Ο Σηφάκης είχε μπροστά του Ρονάλντο και Λαζαρίδη, ο Νέτο επανήλθε στα δεξιά και αριστερά έπαιξε ο Μίσελ. Ο Ναφτί βρισκόταν δίπλα στον Πρίττα και στα άκρα οι Χαβίτο και Μενδρινός. Μπροστά το δίδυμο αποτελούνταν από τους Τσέζαρεκ και Ρουίς.



Ήθελε, αλλά προφανώς δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ καθ΄ όλη τη διάρκεια του ντέρμπι, ενώ ο Άρης πιθανότατα ούτε ήθελε ούτε μπορούσε για τουλάχιστον μία ώρα. Αν το ματς τελείωνε στο 60’, ελάχιστα πράγματα θα είχε να συζητήσει η Θεσσαλονίκη τις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μοναδικό αντικείμενο συζήτησης θα ήταν οι δύο φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» ζήτησε πέναλτι. Οι μεν θα πουν ότι αδικήθηκαν, οι δε πως δεν έγινε τίποτα και τελεία. Μέχρι που ήρθε ο Χαβίτο…

Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι αποτελεί βασικό συστατικό των φετινών επιτυχιών του Άρη. Κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ, μετά την ασταθή απόκρουση του Κρέσιτς σε χτύπημα φάουλ του Κόκε και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Παράλληλα, έβαλε τέλος στη δυσμενή παράδοση που ήθελε τους «κίτρινους» να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι από την Τούμπα.

Τελευταία νίκη τους εκτός έδρας ήταν το μακρινό 1998 (1-4) σε ένα ματς που γνωρίσαμε τον Χαριστέα. Μπορεί η φετινή να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή, αλλά αυτό μάλλον δεν θα ενοχλήσει τους φίλους της ομάδας.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός ότι -σε αντίθεση με όσα έγιναν με τη Ρόζενμποργκ- ο Άρης τόλμησε να βγει μπροστά στο δεύτερο μέρος. Ο Κούπερ δεν είχε πρόβλημα με το να φύγει με την ισοπαλία, αλλά αντιλήφθηκε πως θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη και αποφάσισε να την διεκδικήσει. Έτσι, όταν οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ξεμένουν από δυνάμεις, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν το κάτι παραπάνω και δικαιώθηκαν.

Αντίθετα, αυτή θα είναι μια δύσκολη νύχτα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ και ο Παύλος Δερμιτζάκης θα πρέπει να αναρωτηθεί για το τι πήγε στραβά για την ομάδα του. Μοναδικό κέρδος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Σακελλαρίου, που κάλυψε το κενό του Λίνο και έδειξε πως ο προπονητής του μπορεί να τον εμπιστεύεται.

Το φιλμ του αγώνα




ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο(70' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς(75' Παπάζογλου)

Στον πάγκο: Χαλκιάς,Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι, Ζουέλα.

ΆΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μισέλ, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (64' Κάλβο), Ρουίς (57' Κόκε), Τσέζαρεκ (90'+4' Φατί).

Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ, Κάλβο, Βαγγέλη, Τσεσνάουσκις.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών). Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τάτσης (Ηπείρου)
Πηγή: Novasporfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου