Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Πραξικοπηματικό" ΤΕΛΟΣ στη διαιτητική καριέρα του Δαλούκα!

Οριστικό τέλος στην διαιτητική καριέρα του Γιώργου Δαλούκα βάζει η ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν τον συμπεριέλαβε στον πίνακα των διεθνών διαιτητών που δήλωσε στην ΟΥΕΦΑ. Στη θέση του ο Τάσος Σιδηρόπουλος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις! Η αποπομπή του Βολιώτη ρέφερι από τον πίνακα των διεθνών, θα σημάνει και την διαγραφή του από τους πίνακες της Σούπερ Λίγκας. Το πέναλτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν η αφορμή, όχι η αιτία!

Χωρίς καν να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, αλλά έπειτα από επαφές δια περιφοράς μεταξύ των μελών της εκτελεστικής γραμματείας, αποφασίστηκε –σύμφωνα με έγκυρες πηγές- η αφαίρεση του ονόματος του Γιώργου Δαλούκα από τον πίνακα των Ελλήνων διεθνών διαιτητών που θα δηλωθούν μέχρι το τέλος του μήνα στην ΟΥΕΦΑ. Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από τον Σοφοκλή Πιλάβιο που ήταν κάθετος και είχε θέσει βέτο.

Το αν θα συμπεριληφθεί ο Βολιώτης ρέφερι στον πίνακα των διεθνών, είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει πως αποτελεί το «κλειδί» για το μέλλον του στη διαιτησία. Κι αυτό, διότι ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να αποχωρίσει οριστικά από τη διαιτησία, αλλά μονάχα «στην παρούσα φάση» και μόνο για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Ο Δαλούκας περίμενε πως θα εξακολουθούσε να σφύριζε στην Ευρώπη και έτσι κάποια στιγμή θα επέστρεφε και στο πρωτάθλημα. Αν η ΕΠΟ τον διατηρούσε στους διεθνείς, θα σήμαινε πως τον υπολογίζει μελλοντικά και για τη Σούπερ Λίγκα.

Όπως προείπαμε, στο νέο πίνακα διεθνών που απεστάλη στην ΟΥΕΦΑ, το όνομα του Γιώργου Δαλούκα απουσιάζει. Με αυτό τον τρόπο, κατέστη σαφές πως η ΕΠΟ βάζει τέλος στη διαιτητική καριέρα του Βολιώτη ρέφερι, μια για πάντα. Ο Δαλούκας είναι μόλις 32 ετών και για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θεωρούνταν ταλέντο. Δίπλα του είχαν τοποθετήσει και μέντορα που τον παρακολουθούσε στενά, με προοπτική να ανέβει μελλοντικά στην πρώτη κατηγορία της ΟΥΕΦΑ. Τίποτα απ’ όλα αυτά, όμως, δεν θα συμβεί.

Το πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν το σφύριγμα που του… στοιχίζει τη σφυρίχτρα. Ο εκκωφαντικός θόρυβος από την πλευρά του Ολυμπιακού, οι πιέσεις που ασκήθηκαν και η αναταραχή που προκλήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σήμαναν και το τέλος του Δαλούκα.

Το παρασκήνιο, ωστόσο, οργιάζει! Το περίφημο πέναλτι φαίνεται πως ήταν απλώς η αφορμή. Οι αιτίες λέγεται πως είναι άλλες και γεννήθηκαν πριν το επίμαχο ματς. Για τις αιτίες αυτές συζήτησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο στη συνάντηση που είχαν στην ΕΠΟ πριν λίγο καιρό. Για τις αιτίες αυτές συζήτησαν ο ίδιος ο Δαλούκας με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στη συνάντηση που επίσης είχαν εκείνες τις ημέρες. Τότε που ο Σοφοκλής Πιλάβιος φέρεται να είπε στον Βολιώτη ρέφερι: «Δεν σώζεσαι με τίποτα. Έχεις τελειώσει». Ευχής έργον θα ήταν, να μαθαίναμε μια μέρα… όλοι μας το τι ακριβώς έχει συμβεί…

Εξάλλου, την κενή θέση στον πίνακα των Ελλήνων διεθνών, θα καταλάβει –σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ο Δωδεκανήσιος Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο ρέφερι από τη Ρόδο, μπήκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκας το καλοκαίρι του 2009. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα έπρεπε να είχε σφυρίξει τουλάχιστον δύο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία ώστε να προταθεί για διεθνής. Ωστόσο, φαίνεται πως για την ΕΠΟ αυτά είναι ψιλά γράμματα και δηλώνουν πως το ζήτημα που προκύπτει θα ξεπεραστεί εύκολα…

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι 31 ετών, αστυνομικός στο επάγγελμα και ξέρει καλά αγγλικά (γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε αντί του Σταθόπουλου που ήταν λογικά ο επόμενος). Την περσινή σεζόν σφύριξε σε 12 παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας και φέτος μέχρι στιγμή σε δύο. Οι διαιτησίες του ήταν σε γενικές γραμμές καλές και δεν έχει προκαλέσει, αν και δεν έχει σφυρίξει κάποιο σπουδαίο ματς.

Εκτός του Σιδηρόπουλου που παίρνει τη θέση του Δαλούκα, οι υπόλοιποι διεθνείς παραμένουν οι ίδιοι: Μιχάλης Κουκουλάκης, Δημήτρης Καλόπουλος, Τάσος Κάκος, Βασίλης Παμπορίδης, Ηλίας Σπάθας και Σταύρος Τριτσώνης.
Πηγή: Novasporfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου