Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εικόνα που δεν προκαλεί αισιοδοξία...του Χρ. Σωτηρακόπουλου

Ένα ντέρμπι με πέντε γκολ, ένα χατ-τρικ και μια ανατροπή της κατάστασης μέσα σε έξι λεπτά, θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν δυο σούπερ φορμαρισμένων ομάδων. Κι όμως το χθεσινό ματς στο «Ολντ Τράφορντ» περισσότερο δημιούργησε νοσταλγία στους οπαδούς των δυο ομάδων παρά ικανοποίηση.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη 3-2 όχι γιατί ήταν η ομάδα που τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωνε στο γήπεδό της απέναντι στη Λίβερπουλ ότι είναι το αφεντικό – με εξαίρεση δυο νίκες των «κόκκινων» τα τελευταία έξι χρόνια – αλλά επειδή στα σημεία είχε την λεπτομέρεια υπέρ της. Σε καμία περίπτωση πάντως, οι οπαδοί της δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένη από τη συνολική εικόνα των «κόκκινων διαβόλων». Όσο ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν θα βρίσκει τα πατήματα, τόσο η Γιουνάιτεντ θα δυσκολεύεται και ειδικά εκτός «Ολντ Τράφορντ». Αν κάποια στιγμή, ο Άγγλος επιθετικός πάρει μπροστά τότε η Γιουνάιτεντ ίσως κατορθώσει να ακολουθήσει την Τσέλσι και να την κοντράρει στη μάχη για τον τίτλο μέχρι ένα σημείο.
Η Λίβερπουλ από την άλλη πλευρά μπορεί να βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο με τον Ρόι Χότζον στην τεχνική ηγεσία αλλά παρουσιάζει μια πολύ μέτρια εικόνα. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου δημιουργία στο παιχνίδι της. Σε ένα ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, τα γκολ ήρθαν από δυο στημένες φάσεις και σχεδόν σε ολόκληρο το υπόλοιπο ματς, αν και είχε στον αγωνιστικό χώρο ότι καλύτερο διαθέτει με εξαίρεση τον Κάουτ, δεν παρουσίασε εικόνα δουλεμένης ομάδας, η οποία μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.
Τόσο για τους νικητές όσο και για τους ηττημένους, η εικόνα πίσω από το αποτέλεσμα απογοητεύει. Σε αντίθεση με την Τσέλσι, η οποία εξακολουθεί να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς να έχει ταβάνι…
Πηγή: England365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου