Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οι αγύμναστοι Έλληνες

Σύμφωνα με στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο η γυμναστική δεν ταιριάζει στους Έλληνες. Σχεδόν 7 στους 10 (69%) δηλώνουν ότι ασκούνται από σπάνια έως καθόλου. Τα ποσοστά στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι πιο ενθαρρυντικά καθώς στο 59% των ερωτηθέντων από 28 χώρες επίσης δηλώνουν ότι ασκούνται από σπάνια έως καθόλου.


Μόλις το 7% των Ελλήνων δηλώνει ότι γυμνάζεται τακτικά (4-5 φορές την εβδομάδα) ενώ στο 8% κινείται το σύνολο της ΕΕ. Το 24% (33% στην ΕΕ) γυμνάζεται από μία έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ το 10% των Ελλήνων (17% στην ΕΕ) ασκείται 1-3 φορές την εβδομάδα.

Τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο αναφέρουν επίσης ότι οι Βορειοευρωπαίοι ασκούνται περισσότερο από τους Νότιους. Στη Σουηδία το 70% των ερωτηθέντων γυμνάζεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ το ίδιο ισχύει για τους Δανούς σε ποσοστό 68%, τους Φινλανδούς (66%) και τους Ολλανδούς σε ποσοστό 58%.

Όμως υπάρχουν και πιο αγύμναστοι από τους Έλληνες, όπως οι Βούλγαροι που δεν ασκείται καθόλου το 78% των ερωτηθέντων, οι Μαλτέζοι (75%), και ακολουθούν Πορτογάλοι, Ρουμάνοι και Ιταλοί (οι δύο τελευταίοι σχεδόν στο ίδιο ποσοστό με τους Έλληνες).

(athensvoice)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου