Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ιδού ο Γουίλεμ Νταφόε ως Πιερ Πάολο Παζολίνι

Πριν λίγο καιρό αναφέραμε την τέταρτη επικείμενη συνεργασία του Γουίλεμ Νταφόε με το σκηνοθέτη Abel Ferrara, σε μια ταινία για τις τελευταίες ημέρες του σκηνοθέτη Πιερ- Πάολο Παζολίνι. Τώρα διέρευσε και η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα. Στο ρόλο του μεγάλου σκηνοθέτη που με τις ταινίες του προκάλεσε τη συντηρητική πολιτικά και θρησκευτικά Ιταλία, ο Γουίλεμ Νταφόε.


Ο Φεράρα, παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες του σκηνοθέτη, το Νοέμβριο του 1975. Ο Ιταλός σκηνοθέτης ήταν 53 ετών. Ανοίγει ξανά το θέμα του θανάτου του, συνδέοντάς το με την δυσφορία και το θυμό που είχε προκαλέσει με την αρθρογραφία του κατά των Χριστιανοδημοκρατών, των οποίων την κυβέρνηση αποκαλούσε μαριονέτα, τις προειδοποιήσεις και τις απειλές που δεχόταν συνεχώς.

Ο Νταφόε, ένας σπουδαίος ηθοποιός, ένα ανοιχτό και προοδευτικό πνεύμα, με μεγάλο κινηματογραφικό και θεατρικό παρελθόν ετοιμάζεται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο.

Για την κινηματογραφική του καριέρα γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα από ότι για τη θεατρική του. Η οποία είναι εξίσου σπουδαία. Ο Νταφόε είναι συνιδρυτής ενός από τα μεγάλα πρωτοποριακά θέατρα της Αμερικής, το Wooster group με το οποίο συνεργάστηκε από το 1979 μέχρι το 2005. Το Wooster Group ήταν η πρώτη πειραματική θεατρική κολεκτίβα της Νέας Υόρκης που πρώτη χρησιμοποίησε μια μεγάλη αποθήκη σαν θέατρο στην καρδιά της πόλης.



(lifo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου