Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σώσει ένα παιδί! - Νέες λεπτομέρειες για το ατύχημα

- Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν τα σωστικά συνεργεία για να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1 
- Ένα κοριτσάκι, κόρη φίλου του, προσπάθησε να βοηθήσει ο Σουμάχερ πριν χτυπήσει το κεφάλι του σε βράχο 
- Είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σε σύγχυση
- Αιμορραγούσε από τον δεξί κρόταφο, το τραύμα του εκτεινόταν προς το πίσω μέρος του κεφαλιού του
- Εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος


Διασωληνωμένος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για πέμπτη μέρα βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ μετά το ατύχημα που είχε την περασμένη Κυριακή κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. 
Η γυναίκα του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, φτάνει στο νοσοκομείο της ΓκρενόμπλΗ γυναίκα του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, φτάνει στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ
Ο «Σούμι», που αύριο έχει γενέθλια, παραμένει σε τεχνητό κώμα, μεταξύ ζωής και θανάτου, με την κατάστασή του να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Σήμερα, δεν έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου για να γίνει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, αλλά αν υπάρξει κάποιο νεότερο, αυτό μπορεί να αλλάξει. 

Και ενώ όλοι προσεύχονται να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα, η εφημερίδα Bild φέρνει στο φως νέες λεπτομέρειες για το τι έγινε την περασμένη Κυριακή, πριν και μετά το ατύχημα του Σουμάχερ. 

Το πρωί εκείνης της ημέρας, ο Σουμάχερ και ο 14χρονος γιος του Μικ συναντήθηκαν στο Μεριμπέλ με φιλική παρέα. 


Ο Ζαν Τοντ επισκέφτηκε και σήμερα το αγαπημένο του "παίδι"


Όπως επιβεβαίωσε η μάνατζέρ του χθες, ο Σουμάχερ χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο όχι γιατί είχε αναπτύξει ταχύτητα αλλά στην προσπάθειά του να σώσει κάποιον φίλο του. Η Bild υποστηρίζει πως το πρόσωπο ήταν ένα παιδί, η κόρη ενός φίλου του, που ήταν μαζί. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κοριτσάκι έπεσε από μια πλαγιά και ο 44χρονος πιλότος έσπευσε, ως πιο έμπειρος να τη βοηθήσει. Άφησε την περιοχή όπου επιτρεπόταν το σκι και κατέβηκε 20 μέτρα στην πλαγιά, ανάμεσα στις πίστες Μπις και Μοντουίτ, για να βοηθήσει το κορίτσι. 

Και τότε, έγινε το κακό. Ο Σουμάχερ βγήκε από την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει και όπου επιτρεπόταν το σκι. Δεν είδε τις ενδείξεις; Κανείς δεν ξέρει. Η ουσία είναι πως εκεί που πήγε, το χιόνι ήταν βαθύ, έχασε τον έλεγχο των σκι, χτύπησε σε ένα βράχο που δεν ήταν ευδιάκριτος και μετά έπεσε με το κεφάλι σε έναν άλλο. Το κράνος, τον έσωσε από τον ακαριαίο θάνατο, αλλά όχι από τον σοβαρό τραυματισμό. 


Οι φίλοι του αμέσως καλούν βοήθεια. Οι διασώστες χρειάζονται μόλις τέσσερα λεπτά για να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται πεσμένος ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1. Ο Σουμάχερ έχει τις αισθήσεις του αλλά βρίσκεται σε σύγχυση. 

Όπως γράφει η Bild, υπάρχει αίμα στο δεξί του κρόταφο και η πληγή εκτείνεται προς το πίσω μέρος του κεφαλιού του. 


Οι διασώστες ζητούν να φτάσει ελικόπτερο στο σημείο για να μεταφερθεί ο Σουμάχερ στο κοντινό νοσοκομείο και ασφαλίζουν την περίμετρο ώστε να μη συμβεί κάτι ανάλογο και σε κάποιον άλλο σκιέρ. 

Το ατύχημα έγινε στις 10:45 (τοπική) και στις 11:30 φτάνει το ελικόπτερο που παίρνει τον Σουμάχερ. Αρχικά, κατευθύνεται στο νοσοκομείο του Albertville-Moutiers. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Σούμι διασωληνώθηκε αφού οι γιατροί βρήκαν μώλωπες και θλάσεις στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια, κρίνεται απαραίτητο να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην εντατική, μετά από δυο χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι. 


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου