Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσωπο της χρονιάς για το Time

Κάθισε στον θρόνο του Αγίου Πέτρου και φόρεσε την παπική μίτρα στις 13 Μαρτίου του 2013. Και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να συγκινήσει άπειρες φορές. Γι' αυτό και για άλλα πολλά, ο Πάπας Φραγκίσκος επιλέχθηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time. 


"Έγινε η νέα φωνή της συνείδησης" γράφει το Time, που στέκεται και στο γεγονός πως ο νέος Πάπας (ο άνθρωπος που εξελέγη από το κονκλάβιο των καρδιναλίων για να διαδεχτεί έναν εν ζωή Ποντίφηκα για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκκλησίας) επέλεγε να πάρει το όνομα ενός ταπεινού Αγίου, του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Και από την πρώτη στιγμή έδειξε πως τα χνάρια του ήταν εκείνα που ήθελε να ακολουθήσει: της ταπεινότητας. 
Δε δίστασε (ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες) να πλύνει τα πόδια ναρκωμανών ή φυλακισμένων. Αλλά η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν αγκάλιασε και φίλησε έναν παραμορφωμένο άνδρα, ο οποίος πάσχει από νευρινωμάτωση, μια ασθένεια που δεν είναι μεταδοτική και μοιάζει με την ελεφαντίαση.

Αγκάλιασε τον άνδρα αυτόν και προσευχήθηκε μαζί του θέλοντας να δείξει ότι οι άνθρωποι αυτοί, όσο παραμορφωμένοι κι αν είναι δεν πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο.

(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου