Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ανατριχίλα από τα ντοκουμέντα ναζισμού της Χρυσής Αυγής - Φωτό με κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν (Βίντεο)

Στοιχεία - σοκ, με κουκούλες και στολές τύπου Κου Κλουξ Κλαν, ναζιστικούς χαιρετισμούς με φόντο το έμβλημα της Χρυσής Αυγής και «δηλώσεις πίστης» σε ορκωμοσίες νέων μελών, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του γ.γ. Νίκου Μιχαλολιάκου.


Τα στοιχεία που απέστειλε στις δύο ανακρίτριες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, από το υλικό που κατασχέθηκε στα σπίτια των βουλευτών, χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμα και όπως εκτιμάται στο Εφετείο είναι πλήρως αξιοποιήσιμα για την πορεία της έρευνας.

Το ηλεκτρονικής μορφής υλικό είναι ογκωδέστατο (σύμφωνα με πληροφορίες είναι 1 tera) και περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θα αξιολογηθούν λεπτομερώς από τις δύο δικαστικές λειτουργούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της ΧΑ καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων.

Μεταξύ άλλων στα χέρια των ανακριτριών έχει περιέλθει κατάλογος με τις «20 Αρχές της προπαγάνδας» και φωτογραφίες και βίντεο από λόγους ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιώργου Γερμενή, όπου ένα ένα μέλος του κόμματος σηκώνεται, μιλά και χαιρετά ναζιστικά. Σε άλλες φωτογραφίες εμφανίζονται ένστολοι να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ υπάρχουν και στιγμιότυπα από προπαγανδισμό μικρών παιδιών.

«Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας», λέει  κατά την ορκωμοσία του ένα μέλος της ΧΑ.

 «Όσοι γκρινιάζουν αλλά αρνούνται να σηκωθούν από τον καναπέ, είναι σκουλήκια και αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, τότε δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό», αναφέρει ένας άλλος, ενώ κατά την άποψη άλλου μέλους ο «Χρυσαυγίτης είναι επαναστάτης». «Ναι, είμαι ναζί», δηλώνει με περηφάνεια. «Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».

Στη δικογραφία επίσης περιλαμβάνεται ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, σε ταβέρνα, πριν τις εκλογές του 2012, όπου απευθύνεται σε μέλη της Χρυσής Αυγής και φέρεται να τους λέει:

«Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα».




(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου