Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το προφίλ του εκτελεστή της δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο - Ψύχραιμος, αποφασισμένος και ειδικά εκπαιδευμένος

Οι κινήσεις των δύο δραστών της δολοφονίας των μελών της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο και ειδικά του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας δείχνουν πως πρόκειται για ένα άτομο ειδικά εκπαιδευμένο για να εκτελεί, ψύχραιμο και αποφασισμένο.


Οπως υποστηρίζουν αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ το χτύπημα έχει μία έντονη σημειολογία τόσο ως προς τον εκτελεστή, όσο και όσο προς τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα των δολοφόνων. Συγκεκριμένα ο εκτελεστής κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα δολοφόνησε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρότατα έναν ακόμα. Μάλιστα χρησιμοποίησε 12 σφαίρες όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία από ένα όπλο -Zastava- το οποίο μπορεί να ρίξει συνεχόμενες βολές, αρκεί ο χειριστής του να μην πάρει το δάκτυλο του από τη σκανδάλη. Ο δράστης κατά τη χθεσινή δολοφονική επίθεση τράβηξε το δάχτυλο του από τη σκανδάλη μόνο για να αλλάξει στόχο – θύμα. Μάλιστα η άνεση και η αποφασιστικότητα με την οποία πλησίασε τα θύματα του δείχνει ένα αποφασισμένο και εκπαιδευμένο εκτελεστή, κάτι που επιβεβαίωσε αμέσως μετά το αρχικό χτύπημα όταν έδωσε τη χαριστική βολή στα θύματα του. Στη συνέχεια ατάραχος ανέβηκε ξανά στη μοτοσικλέτα και έφυγε μαζί με το συνεργό του.

Οι κινήσεις των δύο δραστών όμως δείχνουν και κάποια στοιχεία για τον τρόπο που λειτούργησε η ομάδα, αλλά και τι ήθελε να δείξει προς τα έξω. Καταρχήν η επιλογή του σημείου και της ώρας. Οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν σε μία πολυσύχναστη περιοχή και μάλιστα απογευματινή ώρα όπου πολλοί πολίτες θα μπορούσαν να περνούν από το σημείο. Προφανώς οι δράστες ήθελαν να δείξουν πως δεν φοβούνται τίποτα, έχουν την εκπαίδευση και την ικανότητα να χτυπούν όπου και όποτε θέλουν χρησιμοποιώντας όπλο που μπορεί να πλήξει καίρια τους στόχους τους και να μην προκαλέσει παράπλευρες απώλειες.

Επιπλέον δεν έδειξαν να προβληματίζονται ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ήταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου