Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα


ΓΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

STAR 22.00
Επιστημονικής φαντασίας, 2009 (Έγχρ.), 184'

THE DAY OF THE TRIFFIDS. Αγγλική τηλεταινία του Νικ Κόπους, με τους Ντάγκρεϊ Σκοτ, Τζοελί Ρίτσαρντσον, Έντι Ιζάρ.

Το περίφημο μυθιστόρημα του Τζον Γουίντχαμ που περιγράφει τη μαζική τύφλωση του ανθρώπινου πληθυσμού και την επέλαση ανθρωποφάγων φυτών, μεταφέρεται για μία ακόμη φορά σε μορφή τηλεταινίας από το BBC.

Παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό, η μετα-αποκαλυπτική ατμόσφαιρα είναι αρκετά τρομακτική.



ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ

ΕΤ1 22.00
Πολεμική, 1976 (Έγχρ.), 155'

VOYAGE OF THE DAMNED. Αγγλική ταινία του Στούαρτ Ρόζενμπεργκ, με τους Φαίη Ντάναγουεϊ, Όσκαρ Βέρνερ, Λι Γκραντ.

Το 1939, ένα γερμανικό πλοίο με Γερμανοεβραίους επιβάτες αφήνει το Αμβούργο με προορισμό την Αβάνα, αλλά οι κουβανικές αρχές δεν είναι διατεθειμένες να επιτρέψουν την αποβίβασή τους.

Μια αληθινή ιστορία μοιρασμένη σε άνισες επιμέρους μίνι ιστορίες με αναρίθμητους επώνυμους γκεστ. Τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.


ΜΑΚΡΙΑ

ΒΟΥΛΗ 22.10
Σινεφίλ, 2002 (Έγχρ.), 109'

UZAK. Τουρκική ταινία του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, με τους Μουζαφέρ Οζντεμίρ, Μεχμέτ Εμίν Τοπράκ, Εμπρού Τσεϊλάν.

Ο Μαχμούτ, συμβιβασμένος φωτογράφος που είχε κάποτε μεγάλα καλλιτεχνικά όνειρα, αναγκάζεται να φιλοξενήσει έναν επαρχιώτη ξάδελφό του που ψάχνει για δουλειά. Μια επίσκεψη η οποία αποδιοργανώνει την εργένικη ζωή ενός ανθρώπου που συνήθισε να βλέπει και να ζει τα πράγματα από απόσταση.

Ο πιο ταλαντούχος Τούρκος δημιουργός εικονογραφεί την ανθρώπινη ψυχή ως ένα τοπίο, δίνοντάς μας ταυτόχρονα το υποβλητικό τοπίο μιας πνιγμένης στο χιόνι Κωνσταντινούπολης, όπως δεν την είδαμε ποτέ άλλοτε έτσι στο σινεμά. Ναι, πρόκειται για ταινία αργών ρυθμών, με μεγάλα σιωπηλά πλάνα (γεμάτα ωστόσο από τους ήχους της πόλης και της ζωής), με επιρροές από τον Αγγελόπουλο, τον Αντονιόνι και τον Ταρκόφσκι, αλλά ο φορμαλισμός της είναι στο ύψος του ανθρώπου. Εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία, μέγα βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Κανών και βραβείο ερμηνείας στους δύο πρωταγωνιστές.


ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ

ΝΕΤ 01.00
Δραματική, 1973 (Έγχρ.), 95'

LES NOCES ROUGES. Γαλλο-ιταλική ταινία του Κλοντ Σαμπρόλ, με τους Στεφάν Οντράν, Μισέλ Πικολί, Κλοντ Πιεπλού.

Ένας αριστερός πολιτικός συνάπτει μια σχέση με τη σύζυγο ενός συντηρητικού συναδέλφου του. Οι παράνομοι εραστές, απογοητευμένο από τις επίσημες σχέσεις τους και τυφλωμένοι από το πάθος, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με τη χαρακτηριστική του κρυφή ειρωνεία και την επιδεξιότητα ανατόμου στο χειρισμό της ηθικής αμφιθυμίας των ηρώων του, ο Κλοντ Σαμπρόλ εμπνέεται από ένα πραγματικό σκάνδαλο. Γι’ αυτό και η προβολή της ταινίας απαγορεύτηκε στη Γαλλία.


ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ 2 

MEGA 01.30
Τρόμου, 2005 (Έγχρ.), 95'

HOUSE OF THE DEAD 2. Αμερικανική ταινία του Μάικλ Χερστ, με τους Εμανουέλ Βοζιέ, Εντ Κουίν, Βικτόρια Πρατ.

Στο σίκουελ της κάκιστης ταινίας του Ούβε Μπολ (που βασίστηκε σε ένα παλιό βιντεογκέιμ), μια ομάδα επιστημόνων και στρατιωτών επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο μια επιδημία σε ένα πανεπιστήμιο.

Καλό πτυχίο!


DONKEY PUNCH

STAR 01.45
Θρίλερ, 2008 (Έγχρ.), 99'

Αγγλική ταινία του Όλιβερ Μπλάκμπερν, με τους Τομ Μπερκ, Νικόλα Μπέρλεϊ, Τζούλιαν Μόρις.

Οι διακοπές μιας παρέας Βρετανών τουριστών αναστατώνονται μετά από ένα θάνατο πάνω σε κότερο.

Βασανιστικό θρίλερ που χωρίς να κολυμπά στα βαθιά ψυχολογικά νερά του «Μαχαιριού στο Νερό», σφίγγει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τους πρωταγωνιστές του. Ή, για την ακρίβεια, πάνω τους, αν λάβουμε υπόψη τον τίτλο, που περιγράφει μια σεξουαλική στάση.


ΤΗΕ FOOT FIST WAY

ΑΝΤ1 03.30
Κωμωδία, 2006 (Έγχρ.), 85'

Αμερικανική ταινία του Τζόντι Χιλ, με τους Ντάνι ΜακΜπράιντ, Μπεν Μπεστ, Μαίρη Τζέιν Μπόστικ.

Σαν να μεταμορφώθηκε ο Mr. Bean ή ο Ρίκι Τζερβέις του «The Office» σε δάσκαλο του τάε κβον ντο που εκτονώνει την αντικοινωνικότητά του ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Αυτή η πάμφθηνη κωμωδία που γυρίστηκε σε 19 μέρες και προωθήθηκε από την εταιρεία παραγωγής του Γουίλ Φέρελ, μοιάζει με ένα mockumentary για τα καμώματα και τα παθήματα ενός κακότροπου και άκρως εκνευριστικού χαρακτήρα. Ο Ντάνι ΜακΜπράιντ σε κρατά στη σωστή απόσταση απ’ αυτόν το δάσκαλο πολεμικών τεχνών που δεν θα ήθελες να έχουν τα παιδιά σου.


ΟΙ ΔΥΟ ΑΤΣΙΔΕΣ

STAR 03.45
Κωμωδία, 1987 (Έγχρ.), 106'

DRAGNET. Αμερικανική ταινία του Τομ Μάνκιεβιτς, με τους Νταν Αϊκρόιντ, Τομ Χανκς, Κρίστοφερ Πλάμερ.

Ο ανιψιός του πρωταγωνιστή της ομώνυμης αστυνομικής σειράς του ’50 μπλέκει σε μια παλαβή περιπέτεια ενάντια σε μια σέκτα μαύρης μαγείας.

Τα πράγματα ξεπερνούν συχνά το μέτρο (ήδη από τη βεβήλωση του μουσικού θέματος στους τίτλους), αλλά υπάρχει το δέσιμο μεταξύ Αϊκρόιντ και Χανκς, όπως και αρκετές αναφορές στο πρωτότυπο για να ικανοποιηθούν οι fans της σειράς.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου