Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέα τροπή στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Η υπόθεση της πολυσυζητημένης λίστας Λαγκάρντ παίρνει νέα τροπή, μετά την απάντηση που έφθασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους οικονομικούς εισαγγελείς από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία όπως προκύπτει από έλεγχο που έκανε στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου υπουργού ουδέποτε υπήρξε καταχώρηση ψηφιακού δίσκου cd, με εγγραφές καταθετών στην τράπεζα HCBS.



Ωστόσο όπως προκύπτει από την έρευνα των δύο οικονομικών εισαγγελέων και το αποδεικτικό υλικό που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα, το επίμαχο cd έφθασε στην Ελλάδα με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου. Οι εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης έχουν ζητήσει άλλωστε από τον κ. Στουρνάρα να ζητήσει εκ νέου τη λίστα με τα έγγραφα που τη συνοδεύουν, πράγμα που έκανε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος προς τον ομολόγό του Πιερ Μοσκοβισί.


Οι νέες εξελίξεις είναι πιθανόν να δώσουν νέα τροπή στην έρευνα με την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα . Γι' αυτό το λόγο άλλωστε δικαστικές πηγές έλεγαν εξ' αρχής ότι η έρευνα είναι ανοιχτή προς κάθε κατεύθυνση.


Την ερχόμενη εβδομάδα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου οι κ. Διώτης και Καπελέρης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με τις εξηγήσεις των οποίων θα κλείσει όπως φαίνεται ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας. Άγνωστο όμως παραμένει το αν θα έχει εντοπίσει ενδείξεις τυχόν ευθυνών σε μη πολιτικά πρόσωπα ή αν θα σκοντάψει σε πολιτικά και θα υποχρεωθεί τότε εκ του νόμου να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.


Την ίδια ώρα, οι βουλευτές Νάκος και Κακλαμάνης ζήτησαν απ' τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ποιοι είναι οι πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, όπως επίσης και αν περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών στη λίστα Λαγκάρντ.

(megatv)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου