Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV;


ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ
STAR 22.00
Κωμωδία, 2009 (Έγχρ.), 86'
OBSERVE AND REPORT. Αμερικανική ταινία του Τζόντι Χιλ, με τους Σεθ Ρόγκεν, Ρέι Λιότα, Άννα Φάρις.

Η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη από τη Βόρεια Καρολίνα, το «The Foot Fist Way», ήταν ένα κωμικό όργιο πολεμικών τεχνών που τρέλανε το κοινό του indie φεστιβάλ Σάντανς πριν από τέσσερα χρόνια. Εδώ, ο Τζόντι Χιλ, ένας από τους καινούργιους σούπερ ήρωες της νέας εναλλακτικής κωμωδίας στην Αμερική που πρόσφατα μετέφερε στο σινεμά το «21 Jump Street», μαγειρεύει ένα ανεπανάληπτο cop movie. Ο Σεθ Ρόγκεν («Με την Πρώτη», «Πεθαίνω στα Γέλια») είναι ένας νευρωτικός σεκιουριτάς, ο οποίος ψάχνει τον επιδειξία που έχει αναστατώσει το εμπορικό του κέντρο. Ένας κανονικός επιθεωρητής, ωστόσο, έρχεται να του υφαρπάξει τη μοναδική σοβαρή υπόθεση την οποία γνώρισε το mall τα τελευταία χρόνια.


Απολαυστική, μολονότι βραδύκαυστη, η «Άμεση Δράση» αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η κωμωδία και η ευφυΐα είναι δύο πράγματα που μπορούν εντέλει –και παρά τη δυσμενή προϊστορία– να συνυπάρξουν στην Aμερική. Μπορεί να μη φτάνει στα επίπεδα χιουμοριστικής παραφροσύνης του «Hangover», αλλά σίγουρα θα ανταμείψει τις ανήσυχες κωμικές σας προσδοκίες!


ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΕΤ1 22.00
Δραματική, 2008 (Έγχρ.), 113'
LEONERA. Αργεντίνικη ταινία του Πάμπλο Τραπέρο, με τους Μαρτίνα Γκούσμαν, Έλι Μεντέιρος, Ροντρίγκο Σαντόρο.

Η φυλακή, η μητρότητα, η ελευθερία, οι ανθρώπινες σχέσεις και το τίμημά τους είναι ιδέες και θέματα που διασταυρώνονται, συγκρούονται και αλληλοσυμπληρώνονται (όχι όσο δυναμικά θα θέλαμε) στις εικόνες αυτού του ειλικρινούς, αλλά περιορισμένης εμβέλειας αργεντίνικου κοινωνικού δράματος. Την ταινία κουβαλά στις πλάτες της η συναρπαστική Μαρτίνα Γκούσμαν, η οποία ερμηνεύει δυναμικά την 25χρονη Τζούλια, μια γυναίκα που θα γεννήσει στη φυλακή και θα προσπαθήσει, κατά τον εγκλεισμό της, να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της.

Συνοδοιπόρος της η κάμερα του Τραπέρο, η οποία δεν κρατά απόσταση ασφαλείας από μια ηρωίδα που της περισσεύει το πάθος, μοιάζει όμως μονοδιάστατη, όπως και η ταινία της. Μια άγριας μελωδίας κινηματογραφική μπαλάντα της φυλακής, με τον βιρτουόζο εκτελεστή της υποχρεωμένο στο μεγαλύτερο διάστημά της να σολάρει σε μία και μόνο χορδή.


LUCY
MEGA 00.30
Βιογραφική, 2003 (Έγχρ.), 90'
Αμερικανική τηλεταινία του Γκλεν Τζόρνταν, με τους Ρέιτσελ Γιορκ, Ντάνι Πίνο, Αν Ντάουντ.

Το sitcom «I Love Lucy» είναι ένα από τα πιο διακριτά σημεία αναφοράς στην αμερικανική τηλεόραση. Η αποτυχία της Λουσίλ Μπολ να διακριθεί και στον κινηματογράφο, καθώς, η (υπονοούμενη εδώ) κατάθλιψή της και η ταραγμένη σχέση της με τον παρτενέρ της μπροστά και πίσω από την κάμερα Ντέζι Αρνάζ είναι μερικά ακόμα από τα βιογραφικά της στοιχεία που περνούν σ’ αυτή την αναδρομή στην καριέρα και την προσωπική ζωή της.

Η αναβίωση κλασικών σκηνών από το «I Love Lucy», τα ενσταντανέ με την Μπέτι Ντέιβις και την Κάρολ Λόμπαρντ, αλλά και πολυάριθμες στιγμές που προηγήθηκαν ή ακολούθησαν την εκτόξευση της δημοσιότητας της Μπολ, καταγράφονται σε μια καλοφτιαγμένη βιογραφία η οποία αποτελεί ένα εγκυκλοπαιδικό εργαλείο, αλλά και έναν αξιοπρεπή φόρο τιμής σε μια από τις πιο καθοριστικές τηλεοπτικές προσωπικότητες.


Η ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ 
STAR 01.45
Περιπέτεια, 2004 (Έγχρ.), 90'
NATURE UNLEASHED: VOLCANO. Αγγλο-καναδο-βουλγαρική ταινία του Μαρκ Ρόπερ, με τους Κρις Γουίλιαμ Μάρτιν, Αντονέλα Έλια, Μάρνι Άλτον.

Ένα κωφάλαλο κορίτσι που υποτίθεται ότι επικοινωνεί με τους νεκρούς προσπαθεί να προειδοποιήσει έναν ηφαιστειολόγο για την επικείμενη έκρηξη ενός ηφαιστείου.

Εδώ τελειώνει η αναζήτηση για το πιο αποτελεσματικό μέσο πρόβλεψης σεισμών.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου