Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πηγή ΔΝΤ: Προετοιμαζόμαστε για πιθανό "Grexit"!

Αξιόπιστη πηγή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ την είδηση που μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με την οποία έχει ζητηθεί από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης να προετοιμαστούν για ένα πιθανότατο "Grexit".


Παραδέχτηκε μάλιστα ότι "το ΔΝΤ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και συντονισμό με τους Ευρωπαίους για τη διαχείριση μίας τυχόν εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη" και πρόσθεσε ότι "το Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει τεχνικά την ευρωζώνη ώστε να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά οι επιπτώσεις μίας τέτοιας εξέλιξης ανεπιθύμητης εξέλιξης".

Από την πλευρά του πάντως το ελληνικό υπουργό Οικονομικών διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα του Reuters. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως "διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε απο τα κράτη μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ.

“Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει «επισήμως» συζητήσει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Άντρες Λίπστοκ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Εσθονίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα κατορθώσει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα.

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου