Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τη Δευτέρα ο πρώτος τελικός της Α1 ανακοίνωσε ο Π. Μπιτσαξής

Την απόφασή του να ξεκινήσουν οι τελικοί των πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Δευτέρα (21/5) στο ΣΕΦ ανακοίνωσε ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης όλων των φορέων στα γραφεία της ΓΓΑ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη (24/5), ενώ ο 5ος και τελευταίος τελικός (εφόσον εξαντληθεί η σειρά) θα διεξαχθεί στις 2 Ιουνίου. Η σειρά αρχίζει τη Δευτέρα από το ΣΕΦ, καθώς έτσι προβλεπόταν λόγω πλεονεκτήματος έδρας της ομάδας του Πειραιά. Μέχρι αύριο το μεσημέρι η Αστυνομία θα έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την ασφάλεια των φιλάθλων και των αθλητών.


«Κανένας αγώνας δεν θα διεξαχθεί αν οι ομάδες δεν έχουν δεσμευτεί για την τήρηση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα εκπονήσει η Αστυνομία», έστειλε σαφές μήνυμα ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής. «Η ΓΓΑ επιφυλάσσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και επιφυλάσσεται ακόμη και για διακοπή των πλέι οφ αν δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες. Αυτές είναι οι αποφάσεις, με αυτές θα πορευτούμε. Είναι ομόφωνες, από ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και από πλευράς πολιτείας, ελληνικής αστυνομίας και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και κατέληξε: «Η αναβολή του χθεσινού αγώνα οφείλεται σε 3-4 άτομα. Επρεπε όμως να γίνει. Κάποιοι πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη πολιτεία. Δεν είναι ακυβέρνητη Πολιτεία».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε συγκεκριμένα: «Οι δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μας έχουν δώσει 8 ευρωπαϊκά Κύπελλα. Εκφράζω τη λύπη μου για όσα συνέβησαν χθες και την απόλυτη αποδοκιμασία μου, που είναι αυτονόητη. Δεν μπορούν να αμαυρώσουν κάποιοι τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Η απόφαση που ελήφθηκε εκφράζει το σύνολο των φορέων. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν κανονικά και θα τηρηθούν οι νόμοι κανονικά».

Αφού ενημέρωσε για την ημερομηνία έναρξης και ολοκλήρωσης των φετινών τελικών, συνέχισε: «Η ΕΟΚ δεσμεύεται ότι ο πειθαρχικός κανονισμός θα τηρηθεί στην ολότητά του. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο διακοπής ενός αγώνα που δεν έχει προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής, αλλά και όποιο άλλο μέτρο προβλέπει ο κανονισμός του πρωταθλήματος. Η ΓΓΑ, με τη σύμφωνη γνώμη ελληνικής αστυνομίας, επιφυλάσσεται να πάρει αποφάσεις για κάθε πρόσθετο μέτρο και επιφυλάσσεται ακόμη και για διακοπή των πλέι οφ αν δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες. Αυτές είναι οι αποφάσεις και με αυτές θα προρετυούμε. Είναι ομόφωνες. ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και από πλευράς ελληνικής αστυνομίας και ΓΓΑ. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε πως τα επεισόδια σε αγώνες ομαδικών αθλημάτων αποτελούν την εξαίρεση: «Ζούμε συνθήκες δύσκολες. Όταν θα μελετήσετε με προσοχή την πρόοδο και την εξέλιξη με λεπτομέρειες και όχι γενικούς αφορισμούς, θα βγάλετε συμπεράσματα για το τι έχει γίνει και τι όχι για την πάταξη της βίας. Έχουν παιχτεί φέτος εκατοντάδες παιχνίδια σε όλα τα ομαδικά αθλήματα χωρίς βίαια επεισόδια. Δεν συμφωνώ με τη μεγιστοποίηση των επεισοδίων. Υπήρξε χθες αστοχία ως προς τη σύλληψη των υπευθύνων. Υπάρχουν εκατό χιλιάδες φίλαθλοι που έχουν καλή προσέγγιση και θέλουν να δουν πρωταθλήματα να διεξάγονται. Δεν θα περάσει η θέληση των ολίγων».

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο πρώτος τελικός δεν γίνεται την Κυριακή (ημερομηνία για την οποία εξ αρχής είχε οριστεί ο δεύτερος τελικός), ο κ. Μπιτσαξής απάντησε: «Ο πρώτος τελικός γίνεται στο ΣΕΦ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Το πλεονέκτημα έδρας το έχει ο Ολυμπιακός. Η Αστυνομία δεν μπορεί να διαθέσει δυνάμεις σε περισσότερα παιχνίδια λόγω αναγκών. Ας περιμένουμε το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας».

Μιλώντας για το χθεσινό περιστατικό της επίθεσης με πέτρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού, ήταν κάθετος: «Αυτοί πρέπει να συλληφθούν. Αν εμφανιστούν πέντε άτομα από έναν παράδρομο, είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί στο σύνολο της κοινωνικής ζωής. Αν και όποτε χρειαστεί θα πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο. Χθες, δύο παίκτες είχαν τραυματιστεί. Δεν θα περιμέναμε την αξονική τομογραφία. Ο αγώνας έπρεπε να αναβληθεί. Παρακολουθούμε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις».

Στο τέλος, απάντησε ουσιαστικά στον Θανάση Γιαννακόπουλο, που νωρίτερα είχε δηλώσει πως δεν αναλαμβάνει αστική και ποινική ευθύνη: «Στην έννομη τάξη το "δεν παίρνω την ευθύνη" δεν υπάρχει. Η ευθύνη προκύπτει από νόμους και κανονισμούς».

(skai)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου