Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ανατροπή τίτλου η Μίλαν, πληγώθηκε η Ουντινέζε

Η Μίλαν έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους της υποχρεώνοντας την Ουντινέζε στην πρώτη της εφετινή εντός έδρας ήττα (1-2), στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής. Οι "ροσονέρι" έδειξαν χαρακτήρα και έπιασαν κορυφή. Αποχώρησε τραυματίας ο Ίσλα της Ουντινέζε.
Η Μίλαν παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και με άλλες σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Μπόατενγκ, Πάτο, Ακουϊλάνι, Γέπες, Νέστα, Γκατούσο, Φλαμινί και 2-3 ακόμα. Αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά της για νίκη μέσα στο Ούντινε μετά το 2008. Με το δυνατό άνεμο να δυσκολεύει τις προσπάθειες των δύο ποδοσφαιριστών. Η Ουντινέζε προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στον αγώνα. Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έπαιξε το 1-2 με τον Φερνάντες και νίκησε τον Αμέλια για να κάνει το 1-0 στο 19’. Η Μίλαν πίεσε στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία. Οι παίκτες του Αλέγκρι ανέβασαν ρυθμό στην επανάληψη και διεκδίκησαν τη νίκη. Στο 61’ η Ουντινέζε έχασε με τραυματισμό τον Ίσλα (σ.σ λίγες ημέρες πριν τον πρώτο της αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το Europa League), κάτι που της στοίχισε στο υπόλοιπο του αγώνα.  Στην επόμενη φάση ο Μεζμπά σταμάτησε τον Ντι Νατάλε και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.



Στο 66’ ο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον νεοαποκτηθέντα Μάξι Λόπες και αυτός δεν άργησε να τον δικαιώσει. Μόλις στο 77’ ο Αργεντινός πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Ελ Σααραβί και πανηγύρισε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Μίλαν. Οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους στο 85’, με τον Αιγύπτιο να χρίζεται σκόρερ και να χαρίζει στην ομάδα του ένα εντυπωσιακό διπλό.
Η σύνθεση της Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα, Ίσλα (61’ Πασκουάλε), Πατσιέντσα (88’ Τόρζε), Φερνάντες, Αρμέρο, Αμπντί, Ντι Νατάλε (75’ Φλόρο Φλόρες)
Η Κάλιαρι ήταν η νικήτρια του ντέρμπι ανάμεσα σε Σαρδηνία και Σικελία. Επικράτησε με 2-1 της Παλέρμο και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά που της χωρίζει. Στο πρώτο μέρος οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων ήταν πρωταγωνιστές, ωστόσο αυτός που έκανε πιο αποφασιστικές επεμβάσεις ήταν ο Εμιλιάνο Βιβιάνο της Παλέρμο. Το σκορ άνοιξε στο 56' ο Μαουρίτσιο Πινίγια, τιμωρώντας την ομάδα που τον άφησε να φύγει πριν από μερικές εβδομάδες. Η κυριαρχία της Κάλιαρι εδραιώθηκε με το 2-0 από τον Ντεσένα στο 81'. Όσο και αν ανησύχησε από το 2-1 του Ερνάντες μόλις δύο λεπτά μετά, η απουσία του "δαιμονισμένου" Μίκολι βοήθησε την άμυνά της να κρατήσει το υπέρ της σκορ.
Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής
Λάτσιο-Τσεζένα 3-2
(52’ Ερνάνες, 61’ Λούλιτς, 63’ Κόζακ – 13’ Μούτου, 35’ πεν. Ιακουΐντα)
Σάββατο 11/02
Ουντινέζε-Μίλαν 1-2
(19’ Ντι Νατάλε – 77’ Λόπες, 85' Ελ Σααραβί)
Κάλιαρι-Παλέρμο 2-1
(56' Πινίγια, 81' Ντεσένα - 83' πεν. Ερνάντες)
Κυριακή 12/02 (16:00)
Αταλάντα-Λέτσε
Κατάνια-Τζένοα
Ίντερ-Νοβάρα
Πάρμα-Φιορεντίνα (αναβολή)
Μπολόνια-Γιουβέντους (αναβολή)
Δευτέρα 13/02 (21:45)
Νάπολι-Κιέβο
Σιένα-Ρόμα



(contra)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου