Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ", λέει στέλεχος του κόμματος της Merkel

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη καθώς παλεύει με ένα βουνό χρέους, αδύναμη να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της χωρίς να έχει το δικό της νόμισμα να υποτιμήσει, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Merkel.

Η στάση του Michael Fuchs της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης είναι αντίθετη με αυτή της Γερμανίδας Καγκελαρίου και αντανακλά τους εσωκομματικούς τριγμούς που καλείται να αντιμετωπίσει η Merkel την ώρα που ηγείται των προσπαθειών διάσωσης της Ευρωζώνης. 



Με την Ελλάδα «το πρόβλημα δεν είναι εάν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους- δεν θα το κάνουν, με τίποτα, ποτέ», είπε ο Fuchs. Η Ελλάδα παραμένει «ξεχωριστή περίπτωση» και τα υπόλοιπα 16 κράτη-μέλη θα καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα χρέους και να διατηρήσουν το νόμισμα».

Ο Fuchs απορρίπτει τα σενάρια που θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ να πυροδοτεί κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον άλλων βαριά χρεωμένων χωρών, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία. Η Ιταλία είναι μια πλούσια χώρα και οι τράπεζες θα κατάφερναν να αντέξουν τη μετάδοση της κρίσης.


(capital)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου