Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τις αλλαγές για τη σεζόν 2012-'13

Η Ευρωλίγκα είχε προαναγγείλει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της από την επόμενη χρονιά και την Πέμπτη παρουσίασε το νέο πλάνο της. Οι αγώνες μεταφέρονται από το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη σε Πέμπτη - Παρασκευή, ενώ θα υπάρχουν λιγότερες ομάδες στα προκριματικά και δύο όμιλοι στο άνευ κλήρωσης Top 16.


Οι κυριότερη αλλαγή αφορά τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων, που μεταφέρονται από Τετάρτη-Πέμπτη σε Πέμπτη-Παρασκευή. Μία μετακίνηση του αγωνιστικού διημέρου με την οποία ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, θεωρεί πως θα προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου, αφού είναι πιο κοντά στο αθλητικό σαββατοκύριακο.

Από εκεί κι έπειτα το νέο αγωνιστικό σύστημα περιλαμβάνει προκριματικά των 8 κι όχι των 16 ομάδων, όπως συνέβη π.χ. φέτος με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, ενώ οι ομάδες του ΤΟΡ 16 θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 8 ομάδων και των 14 αγωνιστικών. Αυτοί οι όμιλοι δε θα προκύπτουν μέσω κλήρωσης, αλλά βάσει της θέσης τους στην πρώτη φάση (δείτε στη φωτό που ακολουθεί), καταργώντας κριτήρια περί συνάντησης στην πρώτη φάση κι ίδιας χώρας.

Οτιδήποτε αφορά playoffs και Final Four παραμένει ως έχει.



 (in)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου