Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Μουρίνιο φαίνεται να έχασε το δρόμο του

Γράφει ο Γιάννης Θειακός

Την μια και μοναδική φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μουρίνιο στον πάγκο της νίκησε την Μπαρτσελόνα, ήταν πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου, με το 1-0 να χαρίζει το τρόπαιο στους Μαδριλένους.


Στα υπόλοιπα οκτώ παιχνίδια, η «Μπάρτσα» μετράει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ακόμη και το σύνολο των γκολ στα μεταξύ τους ντέρμπι 19-9, μαρτυράει την διαφορά των δύο μονομάχων.

Οι Καταλανοί σκοράρουν κατά μέσο όρο 2 γκολ σε κάθε ντέρμπι, πράγμα που σημαίνει ότι για να κερδίσει η «Βασίλισσα» πρέπει να πετύχει τουλάχιστον 3 τέρματα, κομματάκι δύσκολο…

Αυτό είναι και το λάθος του Μουρίνιο, που φαίνεται ότι έχασε τον δρόμο -εφέτος τουλάχιστον- κόντρα στην μισητή αντίπαλο, γιατί κατά τα άλλα η «Βασίλισσα» τα πάει περίφημα…

Τη μια και μοναδική, λοιπόν, φορά που ο Πορτογάλος τεχνικός πανηγύρισε νίκη, η ομάδα του δεν είχε δεχτεί γκολ. Αυτό θα έπρεπε να είναι ο μπούσουλάς του για την συνέχεια. Η υπερομάδα που λέγεται Μπαρτσελόνα δεν χτυπιέται στα ίσια αυτή την εποχή και το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο Ζοσέ ήταν να «χτίσει» επάνω στο μηδέν… Γιατί η Ρεάλ ένα γκολ θα το βάλει.

Όμως, η παραφιλολογία και η μουρμούρα για τον «κλεφτοπόλεμο» που δοκίμασε να παίξει κάποιες φορές η Ρεάλ έχοντας παθητικό ρολο στα ματς, φαίνεται ότι επηρέασε και τον Πορτογάλο, που εφέτος φάνηκε πιο τολμηρός. Αλλά όποιος τολμάει απέναντι στην παρέα του Μέσι συνήθως το πληρώνει…

Ξέρω ότι δεν αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η «Βασσίλισα» της Ευρώπης, να παίζει άμυνα! Ούτε, όμως, αρμόζει να κλωτσάει στο ψαχνό όταν απλά δεν μπορεί να πάρει κι αυτή λίγο την μπάλα για να παίξει…

Γιατί την Τετάρτη το βράδυ στην Μαδρίτη αυτό έγινε!

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα απουσίασε από το γήπεδο μόνο για 15 λεπτά, τα πρώτα του Classico, τότε που ο Ρονάλντο- επιτέλους σκόραρε κόντρα στους Καταλανούς- σε μια αντεπίθεση έβαλε φωτιά στο Μπερναμπέου.

Από εκεί και μετά, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

Αρχίζω να πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες οι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης και αφήνουν τη Ρεάλ να προηγείται νωρίς -κάτι ανάλογο έγινε και τον Δεκέμβρη- απλά για να βάζουν βαθμό δυσκολίας στον εαυτό τους… Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο Μπαρτσελόνα!

Μετά το προβάδισμα ξεκίνησε ένα ακόμη μαρτύριο για τον Μουρίνιο και τους παίκτες του. Κατοχή μπάλας από την Μπαρτσελόνα, ασταμάτητο passing game, πλουραλισμό στην επίθεση, ανελέητο πρεσάρισμα σε κάθε τετραγωνικό του γηπέδου και γκολ με κάθε τρόπο!

Είναι, πλέον, ολοφάνερο η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο έχει αποκτήσει ψυχολογικό πρόβλημα που δύσκολα ξεπερνιέται.

Κι, όμως, ο Μουρίνιο φάνηκε να βρήκε λύση για να σταματήσει επιθετικούς και μέσους του Γκουαρντιόλα. Εκείνο που δεν κατάφερε είναι να βρει, ακόμη, το αντίδοτο για να σταματάει και τα μπακ!

Πουγιόλ και Αμπιντάλ -δύο αμυντικοί δηλαδή- ήταν αυτοί που σκόραραν και χάρισαν στη «Μπάρτσα» μια ακόμη νίκη μέσα στο Μπερναμπέου και, μάλιστα, με ανατροπή.

Ναι, σωστά, καταλάβατε άσσο ημίχρονο διπλό τελικό….αγαπούλα που θα έλεγε και η διαφήμιση…

Υ.Γ Περιμένω από τη διοίκηση της Ρεάλ και, κυρίως, από τον Μουρίνιο -που έχω αποθεώσει πολλές φορές- να τιμωρήσει «χθες» κιόλας τον Πέπε παραδειγματικά, για την ενέργειά του να πατήσει τον πεσμένο και χτυπημένο Μέσι. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται και σε αυτά.

(aixmi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου