Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η Γερμανία "καταδικάζει" τον Άκη για τα υποβρύχια

Συνολικά 36 εκατομ. ευρώ έρευσαν στην Ελλάδα για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων, δύο εκατομμύρια πήγαν στον τότε Πορτογάλο επίτιμο πρόξενο στο Μόναχο.                    

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Πέμπτη (15.12), η οποία διήρκησε μόνο λίγες ώρες, οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν ποιοι καρπούνταν τις μίζες, αλλά και επίτηδες δεν ενδιαφέρθηκαν να το μάθουν.


Τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω ενός κυκλώματος μεσαζόντων προς υψηλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Όπως αναφέρει το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, ανάμεσά τους ανήκει και ο πρώην Έλληνας υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όμως δεν διώκεται δικαστικά στην Ελλάδα. Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ. Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας I του Μονάχου δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις σε βάρος 40 ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει το 2009 διαμάχη διαρκείας μεταξύ της μητρικής τότε εταιρείας ΜΑΝ και του αραβικού επενδυτικού ομίλου IPIC, που ήθελε να εξαγοράσει τη Ferrostaal, αλλά στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον της και τα λεφτά της. Στο μεταξύ η εταιρεία έχει πουληθεί στον εμπορικό όμιλο MPC με έδρα το Αμβούργο.

DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου