Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι Σημιτικοί στηρίζουν ανοικτά Κουβέλη

Φαίνεται ότι ο κ. Φώτης Κουβέλης δημιουργεί σταδιακά το δικό του πολιτικό κεφάλαιο. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζει μια αξιοσημείωτη άνοδο. Μάλιστα σε κάποιες απ’ αυτές ξεπέρασε και το ΣΥΡΙΖΑ. Η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και η αποξένωσή του από τον αποκαλούμενο μετριοπαθή μεσαίο χώρο τροφοδοτεί μετακίνηση πρώην ψηφοφόρων προς το κόμμα του κ. Κουβέλη.


Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η μετακίνηση αυτή είναι πιο έντονη σε εκλογικές περιφέρειες με κύριο χαρακτηριστικό το υψηλό μορφωτικό επίπεδο των πολιτών. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι πρώην στελέχη του αποκαλούμενου εκσυγχρονιστικού χώρου είναι τακτικοί συνομιλητές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Για παράδειγμα ο Νίκος Μπίστης, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Ηλίας Ευθυμιοπουλος φαίνεται να συστρατεύονται με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Χαρακτηριστική είναι και η κρίση του Γιώργου Πανταγιά, πρώην συνεργάτη του Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε πρόσφατο σχόλιό του τόνισε: «Ο κ. Κουβέλης ενσαρκώνει τη δύναμη της μετριοπάθειας, συνδυάζοντας αρμονικά το μύθο της αριστεράς με τον πολιτικό ορθολογισμό». Για τον κ. Τσίπρα αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα επικριτικός: «έχει μετατραπεί σε ένα αμάλγαμα, στο οποίο συνυπάρχουν η νεοκομουνιστική και η αυτοαποκαλούμενη κινηματική αριστερά»

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου