Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το Σύστημα σε κατάσταση πανικού

Οταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο».

Με αφορμή την προχθεσινή περικύκλωση της Βουλής, κάποιοι είπαν ότι το Κοινοβούλιο μόνον τα τανκς της χούντας τόλμησαν να το κλείσουν. Ανιστόρητη σύγκριση.

Από πότε, άραγε, συγκρίνουν....
 τις μάζες που κατέβηκαν στο Σύνταγμα, εξαιτίας της ανάλγητης, αντιλαϊκής και ξενόδουλης πολιτικής, με τα τανκς των ξενοκίνητων συνταγματαρχών;

Τόσο πολύ πια έχουν περιέλθει σε κατάσταση πανικού, που από τη μια ο κ. Πάγκαλος λέγει ότι η πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο οδήγησε σε δικτατορία και από την άλλη έρχονται άλλοι κυβερνητικοί συνάδελφοί του να λένε ότι τα προχθεσινά γεγονότα τούς θυμίζουν χούντα;

Γνώριζαν οι κυβερνώντες εξαρχής ότι εφόσον σπείρουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες, και ότι, αργά ή γρήγορα, θα προκληθεί κοινωνικό ξέσπασμα. Μήπως δεν είχε διαφανεί αυτό την 5η Μαΐου 2010, οπότε διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο προαύλιο της Βουλής και χρειάστηκε η προβοκάτσια-τραγωδία της Μαρφίν για να χτυπηθεί εκείνο το κίνημα; Σε πείσμα των κυβερνώντων, το κίνημα του Συντάγματος είναι συνέχεια της 5ης Μαΐου.

 Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της είναι ανίκανοι να αντιληφθούν το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα και στις ακολουθούμενες πολιτικές. Ανεξαρτήτως αυτού, ένα λαϊκό κίνημα αντίστασης, δεν πρέπει να στρέφεται κατά του Κοινοβουλευτισμού, που κατακτήθηκε με θυσίες. Ναι, χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές, όχι όμως γκρέμισμα. Και ο ελληνικός λαός που αγωνίστηκε κατά της χούντας για τη Δημοκρατία το γνωρίζει πολύ καλύτερα από τους θιασώτες του Μνημονίου.

Το κίνημα του Συντάγματος είναι βαθιά πολιτικό. Αποδοκιμάζει, όμως, το μεταπολιτευτικό κομματικό σύστημα της πολιτικο-επιχειρηματικής διαπλοκής και διαφθοράς. Τη δύναμή του αντλεί από τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τη μαζική κάθοδο του λαού στους δρόμους. Φαινόμενο που διογκώνεται διαρκώς. Και αυτό προκαλεί στο «σύστημα» τρόμο. Για να μην εκφυλιστεί όμως και μείνει ένα αυθόρμητο ξέσπασμα εκτόνωσης, επιβάλλεται η μετατροπή του σε συνειδητό, οργανωμένο και καλά περιφρουρημένο κίνημα πολιτικής ανατροπής.

Ε.Τ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου