Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Σαμαράς και το «στοίχημα» των ξένων αξιωματούχων

Το προφίλ του «εθνικού ηγέτη» θα επιχειρήσει να περάσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας σειρά διεθνών επαφών, τις οποίες μάλιστα την περασμένη Παρασκευή προανήγγειλε από το βήμα της Αίθουσας της Γερουσίας.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να πείσει τρία διαφορετικά ακροατήρια.

Το πρώτο είναι εκείνο της Κ.Ο., γι' αυτό και φρόντισε να την ενημερώσει εγκαίρως μετά το τελευταίο, άκαρπο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Το δεύτερο είναι......
η κοινωνία, εξ ου και ξεκίνησε ήδη εξόρμηση ανά την Ελλάδα, με πρώτο σταθμό την Κρήτη, όπου ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του. Το τρίτο όμως ακροατήριο, είναι μάλλον πιο δύσκολο και απαιτητικό, αφού πρόκειται για τους ξένους αξιωματούχους.

Εδώ, ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει όχι μόνο να πείσει για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και να εξηγήσει την ορθότητα της απόφασής του να μην «συναινέσει στο λάθος», αλλά και να πετύχει τον πιο δύσκολο στόχο, της αλλαγής στάσης των Ευρωπαίων εταίρων.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, φορά τη «φανέλα της εθνικής» και μεταβαίνει σε Παρίσι και Βρυξέλλες, προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις του και να διαμορφώσει κλίμα για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, στα πρότυπα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να γεφυρώσει τις σχέσεις του με τους εκπροσώπους του ΕΛΚ, που αμφισβητούν την «σκληρή» στάση Σαμαρά απέναντι στις έξωθεν πιέσεις για εξεύρεση του μίνιμουμ συναίνεσης.

Αναλυτικά, την Τρίτη 7 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Francois Fillion και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Claude Gueant. Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Wilfried Martens και, στη συνέχεια, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Wilfried Martens και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy. Ο κύκλος των επαφών του, θα κλείσει με μια κατ' δίαν επαφή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso.

newsbomp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου