Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ: “Διεκδικούμε αναβάθμιση και ισότητα με τους Ευρωπαίους”

Σήμερα οι νέοι άνθρωποι βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κρίσης. Κεκτημένα και δικαιώματα δεκαετιών λεηλατούνται από τις κυβερνητικές «διάνοιες», στο όνομα πάντα του Δ.Ν.Τ.!

Παράλληλα όμως άλλο ένα μέτωπο παραμένει ανοιχτό. Συντηρείται μάλιστα επί σειρά ετών. Το μέτωπο αυτό δεν είναι άλλο από αυτό της δημόσιας Παιδείας στη χώρα μας.


Η τριτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα στη χώρα μας νοσεί κι αυτό είναι κοινή παραδοχή. Παρότι μάλιστα, έχει αποσαφηνιστεί πλήρως μετά το νόμο Γιαννάκου το 2007 ότι τα Τ.Ε.Ι. και τα Πανεπιστήμια είναι ισότιμα, η κατάσταση σε αρκετά ΤΕΙ είναι πολύ διαφορετική. Παρά και τη θεσμική πλέον κατοχύρωση που προσέφερε η ανωτατοποίηση, τα προβλήματα που χρόνια παρατηρούνταν στις σχολές μας εξακολουθούν να υπάρχουν. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε είναι οι καθημερινές παρεμβάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Ιδρύματα όλης της χώρας με μοναδικό στόχο την επίλυσή τους.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υποστηρίζοντας ένα ανοιχτό και δίκαιο εκπαιδευτικό σύστημα, συνεχίζει να διεκδικεί την αναβάθμιση των Τ.Ε.Ι δυναμικά και ουσιαστικά. Χωρίς να μένουμε θεατές αυτής της κωμικοτραγικής κατάστασης που ανέχεται η ελληνική Πολιτεία μέχρι σήμερα. Ήρθε επιτέλους η ώρα, η ανωτατοποίηση των Τ.Ε.Ι. να πάρει σάρκα και οστά στην πράξη. Πρέπει επιτέλους τα αυτονόητα να γίνουν πραγματικότητα. Είναι τώρα η καταλληλότερη στιγμή να μιλήσουμε για την μετεξέλιξη των Τ.Ε.Ι. σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια.

Οι χιλιάδες σπουδαστές αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες ήδη υπάρχοντες απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. πρέπει να είναι επιτέλους ισότιμοι με όλους τους αντίστοιχους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Βλέπουμε την εποχή της κρίσης σαν τη μεγάλη μας ευκαιρία για να κάνουμε την επίθεση που επιβάλλεται προς το μέλλον που μας αξίζει.

Άρθρο του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, Γρηγόρη Αντωνάκη στην εφημερίδα “Δημοκρατία” την Τετάρτη 2/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου