Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέα επένδυση της HP στην Ελλάδα με δεκάδες θέσεις εργασίας

Στη μετεγκατάσταση κέντρου τηλεφωνικής υποστήριξης στη χώρα μας προχωρά η αμερικανική εταιρεία πληροφορικής - Το παράδειγμα της συνεργασίας της με την Cosco στον Πειραιά ετοιμάζονται να ακολουθήσουν Sony, Dell και Cisco


Η HP επεκτείνει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Η αμερικανική εταιρεία προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής, μετά τη συνεργασία της με την Cosco στον Πειραιά, ετοιμάζεται στις αρχές Μαΐου να ξεκινήσει τη λειτουργία ενός κέντρου τηλεφωνικής υποστήριξης, που θα εξυπηρετεί συνεργάτες της στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 60 νέες θέσεις εργασίας και εκτιμάται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός των εργαζομένων μπορεί να αυξηθεί στους 100. Το συγκεκριμένο call center - το οποίο «απαντούσε» τα προηγούμενα χρόνια από την Ισπανία - θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Teleperformance, η οποία έχει ανακοινώσει αντίστοιχη συνεργασία με τη Microsoft.

Ακόμα ξεκίνησε η λειτουργία του Solution Center της HP στην Αγία Παρασκευή. Ο χώρος προορίζεται για την επίδειξη προϊόντων και λύσεων που απευθύνονται σε επιχειρήσεις. Στο Solution Center φιλοξενούνται προϊόντα εκτυπώσεων -όπως συστήματα και εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους, με την επίδειξη υπηρεσιών εκτύπωσης και διαχείρισης από απόσταση, ειδικών προδιαγραφών σταθμοί εργασίας, προτάσεις για το χώρο της λιανικής τιμολόγησης και φορητές συσκευές που προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

Παράλληλα, η ΗΡ ενισχύει τη συνεργασία της με την Cosco, για τη διακίνηση προϊόντων της μέσω του Πειραιά. Τα βήματα της HP ακολουθούν και άλλες μεγάλες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Οι κινεζικές ΖΤΕ και Huawei έχουν ήδη ξεκινήσει, δοκιμαστικές διαδρομές προς την κεντρική Ευρώπη φέρεται να πραγματοποιεί η Sony, καθώς σε συζητήσεις βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες η Dell και η Cisco.

(protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου