Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Γαλάζια μονομαχία στο Δήμο Αθήνας

Νικήτας και Άρης στην αρένα – Όλο το παρασκήνιο της εσωκομματικής σύγκρουσης

Ο... γόρδιος δεσμός του υποψηφίου της ΝΔ για το δήμο Αθηναίων λύθηκε χθες το απόγευμα, όταν λίγο πριν τις έξι ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Αρη Σπηλιωτόπουλο για το τελικό «οκ». Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε ένα άλλο θρίλερ με τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη να ανακοινώνει και τη δική του υποψηφιότητα για το δήμο της πρωτεύουσας, αλλά και ένας πρωτόγνωρος εσωκομματικός εμφύλιος ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες. Πώς, όμως, φθάσαμε στην επιλογή Σπηλιωτόπουλου και στο «αντάρτικο» Κακλαμάνη;


Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου πρόεκυψε μετά την άρνηση ή την απροθυμία άλλων κεντρικών στελεχών, όπως η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Νίκος Δένδιας να δώσουν τη μάχη για το δήμο της Αθήνας, αλλά και την άρνηση της κομματικής ηγεσίας να δώσει το χρίσμα στον Νικήτα Κακλαμάνη.

Ετσι, χθες το απόγευμα, ο κ. Σπηλιωτόπολος έλαβε το «οκ» και αμέσως μετά προχώρησε σε μια δήλωση (βίντεο παρακάτω) με την οποία προανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να κινηθεί εκτός κομματικών ορίων. «Δηλώνω παρών για στην πρόσκληση-πρόκληση μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα όπου οι κάτοικοί της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανής να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές ανάγκες όλων μας».

Οσον αφορά τον Νικήτα Κακλαμάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ανάψει «κόκκινο» φως στην υποψηφιότητά του στο τετ α τετ που είχε μαζί του, την περασμένη εβδομάδα. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, όμως, ο οποίος με την υποψηφιότητά του αυτή τη χρονική στιγμή επιζητεί να πάρει τη ρελάνς από τον Γιώργο Καμίνη, ήταν ανυποχώρητος και διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι θα έκανε στην άκρη, μόνο αν κατέβαινε με το χρίσμα της ΝΔ υποψήφιος ο Νίκος Δένδιας ή ο Μάκης Βορίδης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και έτσι καταλήξαμε, χθες, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σπηλιωτόπουλου, να ανακοινώνει και ο κ. Κακλαμάνης τη δική του. «Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι Πρώτα η Αθήνα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του τονίζοντας, παράλληλα, πως θα διατηρήσει το όνομα του συνδυασμού του αλλά και τη βασική ομάδα των υποψηφίων συμβούλων του.

Κακλαμάνης: Αυτοί που επιλέγουν τους υποψήφιους ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους

Αιχμές για εκείνους που επιλέγουν τους υποψήφιους στη ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραδώσει την έδρα του.

«Αυτοί ζουν μέσα σε τέσσερις τοίχους και δεν έχουν επαφή με τη λαϊκή βάση του κόμματος. Eγώ προέρχομαι από τη λαϊκή βάση και σε αυτήν απευθύνομαι», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενους σε εκείνους που επιλέγουν τους υποψήφιους, ενώ αναφερόμενος στον κ. Σπηλιωτόπουλο του ευχήθηκε «καλή δύναμη», ενώ εξέφρασε την ελπίδα «μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης».

«Οσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνουν κέφι την Αυτοδιοίκηση, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά» τόνισε ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ αναγνώρισε πως οι πιθανότητες εκλογής του είναι περιορισμένες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως για παράδειγμα λόγω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης του Δήμου, αλλά ξεκαθάρισε ότι κατεβαίνει για να δώσει τη μάχη.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει πρόθεση να παραδώσει την έδρα του, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε αρνητικά. «Το έχω κάνει δύο φορές από το παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν θα τούς κάνω τη χάρη», είπε.

(iefimerida)

1 σχόλιο: