Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί προορισμοί στον κόσμο

Προϋπολογισμός για διακοπές ή για μία ολιγοήμερη εξόρμηση; Προσθέστε μερικά ψηφία ακόμη στο ποσό και μπορείτε να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο διάσημα σημεία του πλανήτη. Γιατί αυτά τα ταξίδια είναι μόνο για γερά πορτοφόλια.


Πρόκειται για τους δέκα πιο ακριβούς προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με την Huffington Post και είναι οι εξής:

Οσλο
Θεωρείται η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Αν θέλει κανείς να κάνει κοσμοπολίτικη ζωή εκεί, πρέπει να είναι προετοιμασμένος να πληρώσει έως και 20% πιο ακριβά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Εκεί τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι σχεδόν 70% πιο «τσιμπημένες», σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ζυρίχη
Εκτιμάται πως πρόκειται για τον προορισμό του πιο ακριβού Σαββατοκύριακου. Εχει από τα πιο ακριβά εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κάτι που ισχύει και για τα κόμιστρα των ταξί.

Νέα Υόρκη
Μαζί με το Τόκιο είναι στην κορυφή του κόσμου έχοντας τον πιο υψηλό μέσο όρο κόστους, τόσο στα πολυτελή ξενοδοχεία, όσο και σε εκείνα του μεσαίου επιπέδου. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για διαμονή που κοστίζει 730 δολάρια τη νύχτα, στη δεύτερη για 340.

Μπόρα Μπόρα
Αγαπημένο για πλούσιους και διάσημους. Λογικό, με τις τιμές που έχει το τροπική νησί του Ειρηνικού. Το μέσο κόστος για διανυκτέρευση σε ένα από τα μπάνγκαλοους του είναι 1.000 δολάρια, ενώ η πτήση από το Σαν Φρανσίσκο έχει εισιτήριο 2.500 δολαρίων.

Σίδνεϊ
Σε μία ανάλυση της Deutsche Bank για τις παγκόσμιες τιμές, το Σίδνεϊ αναδείχθηκε πιο ακριβό από τη Νέα Υόρκη για εξόρμηση ενός Σαββατοκύριακου.

Τόκιο
Τα πιο συνηθισμένα σουβενίρ από μια επίσκεψη εκεί, είναι οι αποδείξεις με πολλά ψηφία. Είναι 50% πιο ακριβό από τις υπόλοιπες πόλεις στην Ασία και είναι στην κορυφή της αντίστοιχης παγκόσμιας λίστας, σε ότι αφορά την εστίαση και τα ψώνια.

Λονδίνο
Εχει ότι θα ήθελε ένας κοσμοπολίτικος ταξιδιώτης, μουσεία, θέατρα, βραβευμένα εστιατόρια. Αλλά και ένα από τα υψηλότερα κόστη ζωής στον κόσμο. Η διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων κοστίζει 400 δολάρια τη βραδιά, ο καφές είναι 60% πιο ακριβός σε σύγκριση με τη Ρώμη, ενώ δύο εισιτήρια για τον κινηματογράφο κοστίζουν 36 δολάρια.

Λας Βέγκας
Σύμβολο της υπερβολής, είναι ο απόλυτος προορισμός για όποιον θέλει να πληρώσει πολλά για τα... πάντα. Δωμάτια ξενοδοχείου με 40.000 δολάρια τη βραδιά, μπέργκερ με 5.000, εισιτήριο για μία παράσταση του Cirque du Soleil για 250 δολάρια. Αν κάποιος θέλει να... πετάξει λεφτά, εκεί πρέπει να πάει.

Μόντε Κάρλο
Ως Πριγκιπάτο, δεν θα μπορούσε παρά να επιβεβαιώνει τη φήμη της βασιλικής πολυτέλειας που βέβαια κοστίζει πολύ. Με βάση τα περσινά στοιχεία, είχε τις πιο ακριβές τιμές ξενοδοχείων, ενώ ακόμη και μία απλή βόλτα στην παραλία μπορεί να κοστίσει ακόμη και 100 δολάρια.

Σιγκαπούρη
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν ταξίδι-ευκαιρία, τώρα είναι ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου