Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου

 - Ο εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος όπως αποκαλύφθηκε ήταν εκπαιδευμένος για ένα τέτοιο σκηνικό- Ίδια μεθοδολογία είχε χρησιμοποιηθεί και στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου
- Μόλις οι δράστες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ο εφοπλιστής έβαλε όπισθεν και εμβόλισε το αυτοκίνητό τους
- Έχουν αυξηθεί σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα συγγενικά πρόσωπα του εφοπλιστή
- Μετά την απόπειρα απαγωγής έχει δοθεί εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στη γύρω περιοχή 



Οι αστυνομικές αρχές που ερευνούν την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή, Κίκου Μαρτίνου δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να ήταν πίσω από την απόπειρα τρομοκράτες ή ακόμα και "σύμπραξη" τρομοκρατών με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Το βασικότερο στοιχείο που τους οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση των ερευνών είναι το γεγονός πως και τα δύο οχήματα που βρέθηκαν καμένα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος. 

Αυτή η τακτική είναι μία πάγια μέθοδος των τρομοκρατικών οργανώσεων και πιο σπάνια συναντιέται σε εγκληματικές ποινικές ομάδες, όπως για παράδειγμα κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην περίπτωση του Περικλή Παναγόπουλου, μία απαγωγή που έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη σημερινή απόπειρα. 

Απαγωγές τέτοιου τύπου σε τόσο μεγάλους οικονομικούς στόχους έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας με την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά και ο έγκλειστος των φυλακών, Παναγιώτης Βλαστός με τον Περικλή Παναγόπουλο.

Φυσικά, όπως κάθε φορά, οι αρχές έχουν μαζέψει από μαγαζιά, σπίτια το υλικό από κάμερες, προκειμένου να το αξιοποιήσουν.

 Το σκηνικό της απόπειρας απαγωγής




Η απόπειρα απαγωγής του γιου του γνωστού εφοπλιστή, Ανδρέα Μαρτίνου, του Κίκου έγινε το μεσημέρι στη Βούλα, όταν οι δράστες με ένα κλειστό παλιό φορτηγάκι και ένα άσπρο μικρό Citroen προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του εν κινήσει.

ΦΩΤΟ NEWSIT - To φορτηγό που βρέθηκε καμένο σε αλσύλιοΦΩΤΟ NEWSIT - To φορτηγό που βρέθηκε καμένο σε αλσύλιο

Ο Κίκος Μαρτίνος με ένα σπορ αυτοκίνητο μάρκας AUDI τύπου R6, στις 3.30 ανεβαίνει την οδό Αιόλου. 

Όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς αντιλήφθηκε ότι ένα λευκό σιτροέν από την πρώτη στιγμή που βγήκε από τα γραφεία της εταιρείας, είχε κολλήσει από πίσω του.

Στην συμβολή της με την Ηρακλειδών υπάρχει το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Ένα κλειστό φορτηγάκι των επίδοξων απαγωγέων μπαίνει στο πάρκινγκ και βγαίνει μπροστά από το αυτοκίνητο του γιού του εφοπλιστή προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Το άσπρο citroen που εμβόλισε ο εφοπλιστής με το αυτοκίνητό τουΤο άσπρο citroen που εμβόλισε ο εφοπλιστής με το αυτοκίνητό του

Αιόλου και Ηρακλειδών έγινε η απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου και Πάτμου και Αθηναϊδος έκαψαν το κλειστό βανάκι Πηγή: Bing Maps (http://www.bing.com/maps/)Αιόλου και Ηρακλειδών έγινε η απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου και Πάτμου και Αθηναϊδος έκαψαν το κλειστό βανάκι Πηγή: Bing Maps (http://www.bing.com/maps/)

Από το φορτηγάκι βγαίνουν δυο άτομα με όπλα τα οποία στρέφουν εναντίον του υποψήφιου θύματός τους. Ταυτόχρονα πίσω από το αυτοκίνητο του γιου του εφοπλιστή εμφανίζεται ένα άσπρο σιτροέν με δυο επιβάτες και με κλεμμένες πινακίδες ίδιου αυτοκινήτου. Εκείνος, δεν χάνει την ψυχραιμία του και κάνει όπισθεν διεμβολίζει το σιτροέν και συ
νεχίζει με την όπισθεν και επιστρέφει στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Βουλιαγμένης 141 και Αιόλου.

Οι δράστες έκαψαν το βανάκι σε αλσύλιο στην οδό Καλύμνου και στην οδό Αθηναϊδος και Πάτμου κάηκε το σιτροέν. Στην συνέχεια μπήκαν σε ένα τζιπ με κλεμμένες πινακίδες και εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι ο Κίκος Μαρτίνος είχε εκπαιδευτεί για το ενδεχόμενο απόπειρας απαγωγής του.


(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου