Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Wall Street Journal: «Η ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Pew, παρά την 6ετή ύφεση και την ανεργία να έχει φτάσει στο 27%, η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη συμμετοχή της στο ευρώ ως ζήτημα τιμής, ενώ το 69% της κοινής γνώμης υποστηρίζει το ενιαίο νόμισμα.


Γι'αυτό και η εφημερίδα Wall Street Journal, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας κάνει λόγο για «ερωτική σχέση της Ελλάδας με το ευρώ».

Και συνεχίζει: «Ίσως τελικά αυτά τα στοιχεία να μην αποτελούν έκπληξη. Η κρίση δεν προέκυψε ξαφνικά. Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες εδώ και δεκαετίες προκειμένου να βάλει σε τάξη το πολιτικό και οικονομικό μοντέλο. Η τωρινή κρίση ίσως αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας, να μετατραπεί σε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος».

Η αμερικανική εφημερίδα μάλιστα προβαίνει και σε μία πρόβλεψη: «Ακόμη και σε περίπτωση που η Αθήνα διασφαλίσει τη μελλοντική χρηματοδότηση και τα δημοσιονομικά μέτρα, φαίνεται απίθανο η Τρόικα να χαλαρώσει την πίεση για τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις. Αν έκανε κάτι τέτοιο μετά από όλα αυτά, θα ήταν σαν να πρόδιδε την πίστη των Ελλήνων στο ευρώ...».

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου