Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

Ντιούκς
The Dukes of Hazzard

ALPHA 21:00
Κωμωδία | 2005 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105'

Αμερικανική ταινία του Τζέι Τσαντρασέκαρ, με τους Τζόνι Νόξβιλ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέσικα Σίμπσον.

Τα δύο ξαδέλφια Ντιουκ προσπαθούν να εμποδίσουν την ύπουλη κατάσχεση της φάρμας τους από τον ανέντιμο επίτροπο της αστυνομίας Μπος Χογκ.

Το πορτοκαλί Dodge Charger και το καυτό σορτσάκι της Ντέιζι απλώς υπενθυμίζουν την cult τηλεοπτική σειρά σ’ αυτήν τη χονδροειδέστατη απομίμησή της, που παραμερίζει την παιχνιδιάρικη διάθεση απέναντι στην ημιπαρανομία, για χάρη μιας ανέμπνευστης φαρσοκωμωδίας του σωρού.



Ο Χάρι Πάτερ και οι Κλήροι του Θανάτου. Μερος 2ο
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

(Βαθμολογία Armageddon: 2/5)

STAR 22:00
Φαντασίας | 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 125'

Αμερικανο-αγγλική ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ.

Ο Χάρι με την Ερμιόνη και τον Ρον αναζητούν τους εναπομείναντες πεμπτουσιωτές για να τους καταστρέψουν, τη στιγμή κατά την οποία ο Βόλντεμορτ επιτίθεται με ολόκληρο το στρατό του στο οχυρωμένο Χόγκουαρτς. Εν τω μεταξύ, ο μικρός μάγος μαθαίνει την αλήθεια για το παρελθόν του και είναι πλέον έτοιμος να αντιμετωπίσει μόνος του τον Σκοτεινό Άρχοντα.

Αν στο πρώτο μέρος των "Κλήρων του Θανάτου" είχαμε την προετοιμασία της ύστατης αναμέτρησης, στο δεύτερο μέρος έχουμε το πέρασμα στην καθαρόαιμη, τρισδιάστατη δράση. Ο Γέιτς διατηρεί τους σκούρους τόνους και την απειλητική ατμόσφαιρα (δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για χιούμορ), χρησιμοποιεί με σύνεση τα εφέ και τονίζει τις αναλογίες του υπέρ πάντων αγώνα με τη μάχη της αποκλεισμένης Μεγάλης Βρετανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έπειτα από ένα δεκαετές, απολαυστικό σινε-ταξίδι, ο μικρός μάγος μας αποχαιρετά με θεαματικότατο τρόπο.


Beowulf

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5)

STAR 00:45
Animation | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'

Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, με τους Ρέι Γουίνστοουν, Άντονι Χόπκινς, Ρόμπιν Ράιτ Πεν.

Στη μεσαιωνική Δανία, ο Γκρέντελ, ένας πανίσχυρος γίγαντας, σπέρνει τον τρόμο στο βασίλειο του άρχοντα Ρόθγκαρ. Ο γενναίος πολεμιστής Μπέογουλφ έρχεται για να τον αντιμετωπίσει, χωρίς όμως να γνωρίζει το μυστικό που κρύβει αυτός και η εκδικητική μητέρα του.

Θεαματική διασκευή ενός μεσαιωνικού ποιήματος, με την εντυπωσιακή τεχνική του Performance Capture. Επική διάσταση, ατμόσφαιρα γοτθικού παραμυθιού, αλλά και μια διαχρονική παραβολή πάνω στη γοητεία της εξουσίας.


Ο Καιρός των Τσιγγάνων
Dom Za Ve Sanje

MEGA 02:00
Δραματική | 1989 | Έγχρ. | Διάρκεια: 136'

Γιουγκοσλαβική ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα, με τους Ντάβορ Ντούιμοβιτς, Λιούμπικα Άζοβιτς, Μπόρα Τοντόροβιτς.

Ο νεαρός Περχάν μεγαλώνει σ’ ένα χωριό τσιγγάνων στη Γιουγκοσλαβία, στο πλευρό της γιαγιάς του. Για να παντρευτεί την αγαπημένη του Άζρα, φεύγει στην Ιταλία μαζί με τον πλούσιο Αχμέτ, ο οποίος τον αναγκάζει να γίνει κλέφτης.

Καμιά περίληψη δεν είναι ικανή να δώσει το στίγμα αυτής της πανέμορφης λυρικής ταινίας, που συμπεριλαμβάνεται στις 10 καλύτερες της δεκαετίας του ’80. Τη διαπνέει ένας εκρηκτικός παροξυσμός πάθους, συναισθημάτων, ονειρικών σκηνών και τσιγγάνικης μουσικής από τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών.


Συμμορία Εκτός Ελέγχου
The Crew

STAR 03:00
Αστυνομική | 2008 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123'

Αγγλική ταινία του Έιντριαν Βιτόρια, με τους Σκοτ Γουίλιαμς, Κένι Ντάουτι, Ρόρι ΜακΚαν.

Δύο αδέρφια συγκρούονται σχετικά με το μέλλον της συμμορίας τους: ο ένας, ο αρχηγός, αποφασίζει να κάνει ένα τελευταίο κόλπο και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ενώ ο άλλος βάζει σε κίνδυνο κλείνοντας συμφωνίες με εμπόρους ναρκωτικών.

Η βρετανική γκανγκστερική ταινία στα καλύτερά της – χωρίς, δηλαδή, εντυπωσιασμούς αλά Γκάι Ρίτσι. Με σκηνικό το Λίβερπουλ (αρκετά με το Λονδίνο!), οι χαρακτήρες είναι ρεαλιστικοί, οι σκηνές σοκάρουν και ο κόσμος του οργανωμένου εγκλήματος παρουσιάζεται χωρίς γυαλιστερά στρογγυλέματα.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου