Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ποια ταινία να δείτε σήμερα στην TV

Έχετε Κάνει Κράτηση;
No Reservation

ALPHA 21:00
Κομεντί | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 105'

Αμερικανική ταινία του Σκοτ Χικς, με τους Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν.

Η Κέιτ, μια τελειομανής σεφ συνηθισμένη να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στην κουζίνα ενός εστιατορίου, τα χάνει όταν υιοθετεί την εννιάχρονη κόρη της αδελφής της που πέθανε πρόσφατα, ενώ παράλληλα στη δουλειά της προσλαμβάνεται ένας εύθυμος και ερωτεύσιμος σεφ.


Κλισέ συμπεριφορές και στερεότυπες απεικονίσεις των δύο φύλων, με εμβόλιμη την καταναγκαστική συγκίνηση για ένα ορφανό παιδί. Αδιάφορη έως και προβληματική η επιλογή της Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, η οποία θεωρεί ερμηνεία την ανέκφραστη περιφορά της από σκηνή σε σκηνή. Συμπαθής ο Άαρον Έκχαρτ, αλλά μόνος.


Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ
Harry Potter and the Half-Blood Prince

(Βαθμολογία Armageddon: 3/5)

STAR 22:00
Φαντασίας | 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 153'

Αγγλο-αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουότσον.

Ο Χάρι συναντά έναν καινούργιο καθηγητή, τον Οράτιο Σλάγκχορν, ο οποίος γνωρίζει μυστικά από το παρελθόν του Βόλντεμορτ. Την ίδια ώρα ο Ντράκο Μαλφόι συμμαχεί με τον Σέβερους Σνέιπ και οργανώνουν ένα απειλητικό, θανάσιμο σχέδιο.

Ακόμη ένα κινηματογραφικό επεισόδιο, πιστό στις σελίδες που το γέννησαν και στην επιτυχημένη συνταγή εκείνων που προηγήθηκαν. Λιγοστά τα ρίσκα και οι εκπλήξεις (no news, good news), καθώς όλοι -καλοί, κακοί και συντελεστές- κάνουν συντήρηση δυνάμεων πριν από το "καμπανάκι" τού (κινηματογραφικά διπλού) τελευταίου γύρου.


Εφηβικά Μαθήματα
Raising Victor Vargas

ΔΤ 22:30
Κομεντί | 2002 | Έγχρ. | Διάρκεια: 88'

Αμερικανικο-γαλλική ταινία του Πίτερ Σόλετ, με τους Βίκτορ Ρασούκ, Τζούντι Μάρτι, Κρίσταλ Ροντρίγκεζ.

Ένας έφηβος λατινο-αμερικανός που παριστάνει το γόη και ζει με την ιδιότροπη γιαγιά και τα δύο αδέρφια του, προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά μιας φευγάτης κοπέλας.

Το ντεμπούτο του Πίτερ Σόλετ («Όταν ο Νικ Ερωτεύτηκε τη Νόρα») είναι μια γλυκύτατη ταινία ενηλικίωσης με φόντο το νοτιοανατολικό Μανχάταν: τα εφηβικά ερωτικά σκιρτήματα και οι συνήθειες σε μια γειτονιά μεταναστών ζωντανεύουν από ερασιτέχνες ηθοποιούς και μια ιδιαίτερα τρυφερή και χιουμοριστική σκηνοθετική/σεναριακή ματιά. Απίθανη η γιαγιά της Αλταγκράσια Γκούζμαν.


Ο Αόρατος
The Invisible

STAR 01:15
Θρίλερ | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103'

Αμερικανική ταινία του Ντέιβιντ Γκόγερ, με τους Τζάστιν Τσάτγουιν, Μαργκαρίτα Λέβιεβα, Μάρσια Γκέι Χάρντεν.

Το τελευταίο βράδυ πριν φύγει για σπουδές στην Αγγλία, ο Νικ Πάουελ δέχεται επίθεση και τραυματίζεται βαριά. Όντας ετοιμοθάνατος, κυκλοφορεί αόρατος ανάμεσα στους ζωντανούς, προσπαθώντας να ειδοποιήσει κάποιον για να τον σώσει.

Ριμέικ μιας σουηδικής ταινίας του 2002, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο σασπένς και το πορτρέτο μιας προβληματικής εφηβείας. Το σενάριό του, όμως, δεν έχει σαφή στόχο, οι χαρακτήρες είναι εντελώς σχηματικοί και προβλέψιμοι, ενώ το αργόσυρτο σκηνοθετικό τέμπο δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός αγωνιώδους θρίλερ.


Η Πόλη των Ανθρώπων
Cidade dos Homens

MEGA 02:30
Δραματική | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'

Βραζιλιάνικη ταινία του Πάολο Μορέλι, με τους Ντάγκλας Σίλβα, Ντάρλαν Κούνια, Τζόναθαν Χάαγκενσεν.

Δύο κολλητοί φίλοι, ορφανοί από πατέρα, μεγαλώνουν στις επικίνδυνες φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγο προτού κλείσουν τα 18, βλέπουν τη φιλία τους να κλονίζεται στο άκουσμα ενός μοιραίου μυστικού που συνδέει τους πατεράδες τους. Στο μεταξύ, ένας επικίνδυνος πόλεμος ανάμεσα σε δύο συμμορίες ξεσπάει στη φαβέλα τους.

Κατώτερη των προσδοκιών που γέννησε η ανάλογης θεματικής «Πόλη του Θεού» του Φερνάντο Μεϊρέλες, ο οποίος εδώ εμφανίζεται ως παραγωγός. Παρασύρεται από τον εύκολο μελοδραματισμό και αντιμετωπίζει τις συγκρούσεις των συμμοριών ως σκηνές δράσης.
Εκεί που Χτυπά η Καρδιά μου αστεράκια


Όλοι Ποθούν τη Μάντι Λέιν
All the Boys Love Mandy Lane

STAR 03:30
Θρίλερ | 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'

Αμερικανική ταινία του Τζόναθαν Λεβάιν, με τους Άμπερ Χερντ, Μάικλ Γουέλτς, Άαρον Χιμελστάιν.

Μια παρθένα κοπέλα περνάει ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή ανάμεσα σε αγόρια που την επιθυμούν διακαώς, αλλά ένας δολοφόνος που τη θέλει ολόδική του αρχίζει να εξολοθρεύει την παρέα της.

Μετά από αρκετά χρόνια στο συρτάρι, το στιλάτο, αλλά καθόλου ανατρεπτικό θρίλερ του Τζόναθαν Λεβάιν («50/50», «Χυμαδιό») βγήκε πριν από λίγο καιρό στις αμερικανικές αίθουσες! Αν και με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για την ψυχολογία των αγοριών που ποθούν την ηρωίδα, καθώς και καλλιτεχνική φροντίδα, το αποτέλεσμα θυμίζει μέρος ενός slasher franchise που έχει μάλιστα απομακρυνθεί από την πρωτότυπη ταινία.

Ψεύτης Ήλιος
Soleil Trompeur / Utomlyonnye Solntsem

(Βαθμολογία Armageddon: 3.5/5 - Πρόταση Ημέρας)

ΒΟΥΛΗ 23:40
Σινεφίλ | 1994 | Έγχρ. | Διάρκεια: 146'

Γαλλο-ρωσική ταινία του Νικίτα Μιχάλκοφ, με τους Όλεγκ Μένσικοφ, Νικίτα Μιχάλκοφ, Ινγκεμπόργκα Νταπκουνάιτε.

Στη Ρωσία του 1936, ο ήρωας της επανάστασης, συνταγματάρχης Κοτόφ περνάει το καλοκαίρι στην ντάτσα του με την οικογένεια και τους συγγενείς του. Η επίσκεψη του εξαδέλφου Ντμίτρι, παλιού αρραβωνιαστικού της γυναίκας του, ζωηρεύει τη διάθεση όλων, ο Κοτόφ όμως παραμένει επιφυλακτικός.

Δεξιοτεχνικό ψυχολογικό δράμα τσεχοφικών αποχρώσεων με (αναίτια υπερτονισμένες) πολιτικές αναφορές, από έναν διακριτικό, "βελούδινο" σκηνοθέτη. Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ Κανών.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου