Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Οι ταινίες στην TV σήμερα

Η Ζωή όπως την ξέρουμε
Life As We Know It

ALPHA 21:00
Κομεντί | 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 115'

Αμερικανική ταινία του Γκρεγκ Μπερλάντι, με τους Κάθριν Χάιγκλ, Τζος Ντουαμέλ, Τζος Λούκας.

Όταν η Χόλι και ο Έρικ αναγκάζονται να πάρουν υπό την κηδεμονία τους τη μικρή κόρη των καλύτερών τους φίλων, πρέπει να μοιραστούν την ίδια στέγη και να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος.


Όποιος δεν μπορεί να φανταστεί όχι μόνο την κατάληξη αλλά και την εξέλιξη της συνταγογραφημένης αυτής ρομαντικής κομεντί, προφανώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αντικρίζει μεγάλη οθόνη. Σίγουρα θα εκπλαγεί, λοιπόν, από τις ανεξάντλητες, διασκεδαστικές κόντρες των δύο πρωταγωνιστών, την αμοιβαία έλξη και τις παρεξηγήσεις που απειλούν να τους χωρίσουν, όπως και από τα αστεία με τις αλλαγές πάνας ή τις απόπειρες ταΐσματος της μικρής. Για τους υπόλοιπους η ζωή (και η αμερικανική οικογένεια) συνεχίζει ακριβώς όπως την ξέρουμε.

Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα 
Harry Potter and the Order of the Phoenix

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

STAR 22:00
Φαντασίας | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 139'

Αμερικανο-αγγλική ταινία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον.

Η πέμπτη χρονιά στο Χόγκουαρντς μας συστήνει το Τάγμα του Φοίνικα, το στρατό του Ντάμπλντορ και την αντιδραστική και μισαλλόδοξη καθηγήτρια Άμπριτζ (σαν υπουργός της κυβέρνησης Μπους), την οποία υποδύεται με εξαιρετικά χαριτωμένη κακία η Ιμέλντα Στόντον.

Οι τρεις βασικοί πρωταγωνιστές, ειδικά ο Ράντκλιφ, αποδεικνύονται ωριμότεροι ερμηνευτικά, υπάρχει η απαραίτητη συγκινητική απώλεια στην (αδέξια σκηνοθετημένη) αναμέτρηση του φινάλε και οι θετικές αξίες θριαμβεύουν στην περιρρέουσα σκοτεινιά για ακόμα μία φορά.

Mr. Brooks

(Βαθμολογία Armageddon: 2.5/5)

ΔΤ 00:00
Θρίλερ | 2007 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120'

Αμερικανική ταινία του Μπρους Έβανς, με τους Κέβιν Κόστνερ, Ντέμι Μουρ, Γουίλιαμ Χαρτ.

Ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης και πετυχημένος επιχειρηματίας είναι κατά συρροήν δολοφόνος που προσπαθεί να ξεπεράσει το «πάθος» του, αλλά το σκοτεινό alter ego του δεν τον αφήνει, ενώ ένας μάρτυρας του τελευταίου φόνου που διέπραξε τον εκβιάζει.

Υπερβολικά φορτωμένο σεναριακά, αλλά ταυτόχρονα κούφιο δραματουργικά θρίλερ, το οποίο παίζει με την ιδέα της διπλής ζωής ενός φαινομενικά ευυπόληπτου serial killer. Συμπαθής η εγκεφαλική ερμηνεία του Κόστνερ, χωρίς όμως να διασώζει το εγχείρημα.

Το Τέλος του Κόσμου
End of Days

STAR 00:45
Θρίλερ | 1999 | Έγχρ. | Διάρκεια: 118'

Αμερικανική ταινία του Πίτερ Χάιαμς, με τους Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Γκάμπριελ Μπερν, Ρόμπιν Τάνι.

Ένας αλκοολικός και άθεος σεκιουριτάς προστατεύει μια νεαρή κοπέλα από τον Σατανά αυτοπροσώπως, ο οποίος παραμονές του millennium καταφτάνει με ανθρώπινη μορφή για να εκπληρώσει την προφητεία της γέννησης του Αντίχριστου.

Η ιδέα να τα βάλει ο Σβαρτζενέγκερ με έναν κακό της τάξεως του ίδιου του Διαβόλου θα ήταν πραγματικά έξοχη αν βλέπαμε μια περιπέτεια που δεν έπαιρνε πολύ σοβαρά τον εαυτό της, παρά μια ταινία τρόμου και σατανισμού. Το χιούμορ δεν απουσιάζει, όμως, το κωμικό στοιχείο δύσκολα συμβαδίζει με την ψευδοθρησκευτική αληθοφάνεια και το εσχατολογικό κλίμα περί συντέλειας του κόσμου.

(athinorama)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου