Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κρατά το αήττητο ο ΠΑΟΚ

Αναβολή μιας εβδομάδας για την πρόκριση στους «32» του Europa League. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στο Ισραήλ, κόντρα στην Μακάμπι, χάνοντας την ευκαιρία να πανηγυρίσει από σήμερα, αφού η Άλκμααρ επικράτησε της Σαχτέρ Καραγκάντι. 


Κακή η ομάδα του Στέφενς, δεν απείλησε ιδιαίτερα, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Στοχ και γενικά κινήθηκε στην μετριότητα, σκεπτόμενος και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Πλέον, την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Καζακστάν, όπου και με ισοπαλία, «κλειδώνει» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η βαθμολογία:



1. ΠΑΟΚ 8
2. Άλκμααρ 8
3. Σαχτέρ Καραγκάντι 2
4. Μακάμπι Χάιφα 2

Το ματς:


Ημίχρονο που λίγοι θα θυμούνται. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τις κινήσεις του να δείχνουν πως περισσότερο τον ενδιαφέρει να μην χάσει παρά να κυνηγήσει τη νίκη. Οι παίκτες του Στέφενς έδωσαν χώρο στη Μακάμπι, προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους και φυσικά να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Χακόμπο. Αυτό, έδειχναν να το κάνουν με σχετική ευκολία, κόντρα σε μια Μάκαμπι, η οποία χωρίς τον Ράγιος στο αρχικό σχήμα, έμοιαζε να μην έχει ίχνος δημιουργίας στο παιχνίδι της.

Έτσι, φάσεις μπροστά από την εστία του Χακόμπο δεν γίνονταν, όμως το ίδιο γινόταν και από την άλλη πλευρά. Λούκας, Στοχ και Νίνης δεν είχαν τις εμπνεύσεις άλλων παιχνιδιών και όταν αυτό έγινε, ο Σλοβάκος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να «παγώσει» την «καυτή» εξέδρα των Ισραηλινών. Ο Σαράνοφ αντέδρασε εξαιρετικά και κράτησε το μηδέν, μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Στέφενς άφησε την ομάδα του ίδια χωρίς να αλλάξει πρόσωπα. Ίδια παρέμενε και η φιλοσοφία με τον Ολλανδό τεχνικό να βλέπει πως οι παίκτες του παρέμεναν ακίνδυνοι, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Από την άλλη πλευρά ο Μπενάντο, έριξε στο παιχνίδι τον Ράγιος για να δώσει περισσότερη ποιότητα στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Τα λεπτά περνούσαν, η Άλκμααρ είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην Σαχτέρ και ένα γκολ από τον ΠΑΟΚ, θα τον έστελνε αμέσως στην επόμενη φάση του Europa League. Αυτό δεν ήρθε όμως με την ομάδα του δικεφάλου να πετάει στα σκουπίδια την πρώτη ευκαιρία του για να «καθαρίσει» την πρόκριση, η οποία παίρνει μετάθεση για την επόμενη αγωνιστική, όπου θα τον βρει να ταξιδεύει στο Καζακστάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπενάντο): Σαράνοφ, Μεσουμάρ, Τουάθα, Φαλάς, Κεϊνάν, Μπόκολι, Αμπουκράτ, Βέρεντ (58’ Ράγιος), Ντλοβου (79’ Ράιγιαν), Εζρά, Γκοζλάν (46’ Αμπουχατζίρα).

Στον πάγκο: Έντρι, Γκαμπάι, Πιλιάφσκι, Τουργκεμάν.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Τζαβέλλας, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας (89’ Λίνο), Νίνης (62’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (68’ Ολίσε), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλυκος, Λόπεζ, Κίτσιου, Λινο, Βούκιτς.

Διαιτητής: Ζβάγιερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Σίφνερ (Γερμανία), Μπόρνχορστ (Γερμανία)
Γήπεδο: Κιράτ Ελιζέρ 

(sport-fm)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου