Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές στο ΤΕΕ μετά από 13 χρόνια

Η παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία που πρόσκειται στη ΝΔ ήταν η νικήτρια των εκλογών στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με ποσοστό 26,39% ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία ενσωματώθηκε η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Σπίρτζη, κατέλαβε με μικρή διαφορά τη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,05%.


Νικητής βέβαια ήταν η αποχή αφού από τους 106.000 μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν μόνο οι 32.413.
Η ΝΔ κατέβηκε ενωμένη μετά από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές



Ωστόσο ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών θεωρείται η ΝΔ η οποία πήρε μέρος για πρώτη φορά ενωμένη μετά από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές με την παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία που έλαβε ποσοστό 26,39% και επικεφαλής τον  Γιώργο Στασινό. 


Τα κύρια χαρακτηριστικά των χθεσινών εκλογών ήταν η ενσωμάτωση της ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο των οικολόγων, των εργοληπτών και της Ανανεωτικής Συνεργασίας. Η κίνηση αυτή με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη έλαβε ποσοστό 23,05%. 




Ο δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκαν. Το επίσημο πάντως ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 10,92 και επικεφαλής την Πέτη Πέρκα. 

Τέταρτη δύναμη με ποσοστό 9,38% αναδείχθηκε η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχουν εκπρόσωποι που ανήκουν σε διάφορα πολιτικά κόμματα. 


Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΤΕΕ για την ανάδειξη του νέου προεδρείου τα μέλη του οποίου θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα του κλάδου όπως ειναι η κατακόρυφη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, η συνεχής μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το πάγωμα των μεγάλων έργων που έχει οδηγήσει σε ρεκόρ ανεργίας.



(newsit)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου